joi , 22 octombrie 2020
NEWS ALERT

AVERILE SENATORILOR MEHEDINŢENI

588 de parlamentari ne reprezintă în Parlamentul României, care au la dispoziţie un buget anual de 50 de milioane de euro, iar de la începutul anului au lucrat  aproximativ 40 de zile. De luni sunt în vacanţa parlamentară, până în data de 31 august, lăsând în urmă legi importante, cum ar fi reforma sănătăţii, strategia pentru învăţământ, fonduri europene, turism şi agricultură sau circulaţia pe drumurile publice. Urmărim mai jos o sinteză a delcaraţiilor de avere ale senatorilor mehedinţeni cu promisiunea că revenim şi cu averile deputaţilor.

parlamentul-romaniei

Nicolae_Serban_vocea_ta_in_senat-741x1024

Şerban Nicolae este senator PSD ales pe listele USL, în colegiul 1din judeţul Mehedinţi. Potrivit declaraţiei de avere, Şerban Nicolae deţine un  teren agricol în Ilfov de 1650 de metri pătraţi şi teren intravilan de 550 metri pătraţi, o casă în Voluntari, judeţul Ilfov, un autoturism  şi bijuterii şi obiecte de artă de aproximativ 25.000 de euro. Senatorul PSD susţine că a acordat împrumut circa 300.000 de lei către societatea de avocatură Şerban Nicolae şi Asociaţii, dar şi 100.000 de lei către o societate care are ca unic obiect de activitate exercitarea profesiei de practician în insolvență, şi care desfăşoară activităti specifice calitatii de lichidator judiciar. Totodată, el are datorii de 200.000 de euro către o persoană fizică. În anul 2012 a câştigat aproximativ 110 000 lei din avocatură şi prestaţii de insolvenţă.

big_tudor_chiuariu(1)Pe Colegiul 2 în Mehedinţi, senator a fost ales fostul ministru al justiţiei Tudor Chiuariu din partea Partidului Naţional Liberal.  La capitolul bunuri, declaraţia de avere nu atrage prea mult atenţia. Tudor Chiuariu deţine un apartament de 68 de metri pătraţi în municipiul Bacău şi puţin peste 4000 de euro şi în depozite la diferite bănci. Are investiţii de aproape 60 000 de lei în casele de avocatură şi consultant  la care este asociat. La capitolul datorii, senatorul liberal are de achitat un credit de 27 000 de euro scadent în 2039.Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Senatului, veniturile lui Tudor Chiuariu au fost în anul 2012 de aproximativ 100 000 de lei, din indemnizaţia de deputat şi din activităţi independente de avocatură. A primit şi o indemnizaţie de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional în valoare de peste 15 000 de lei, dar şi peste 8 000 de lei din drepturi de proprietate intelectuală. În declaraţia de interese postată pe site-ul Senatului se arată că senatorul este asociat la două case de avocatură şi consiliere.

marius balu 2

Senatorul PDL de Mehedinţi, Marius Bălu are de achitat un credit de peste 115 000 de euro, iar singurele venituri ale sale sunt indemnizaţia de parlamentar şi salariul de profesor ale soţiei. În declaraţia de avere postată la începutul mandatului de senator, la sfârşitul anului 2012, de către Marius Bălu se arăta că avea de achitat un credit în valoare de 117 693 de euro, contractat în anul 2008 şi scadent în 2033. În şase luni, senatorul a reuşit să achite doar două mii de euro şi dobânda aferentă, din moment ce în declaraţia de avere depusă în luna iunie 2013 se arată că mai are de rambursat 115 904 de euro. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu deţine împreună cu soţia sa un teren în suprafaţă de 1000 mp, în comuna Burila Mare, cumpărat în anul 2007, o casă de 250 mp în Drobeta Turnu Severin, cumpărată în 2010 şi un autoturism. La capitolul bunuri de valoare, Marius Bălu a trecut în declaraţia de avere bijuterii şi obiecte de cult în valoare de 10 000 de euro, moştenire de familie a soţiei. Veniturile totale ale lui Marius Bălu şi ale şoţiei sale Mihaela s-au ridicat în anul 2012 la 54 844 lei, potrivit declaraţiei de avere.

Declaraţiile de avere ale senatorilor pot fi vizualizate pe site-ul Senatului.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top