luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

AVOCAT ȘI POLITICIAN PUS SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU CUMPĂRARE DE INFLUENȚĂ

Avocatul Radu Scorobete, din cadrul Baroului Mehedinți și totodată președintele PNL Lipova a fost pus sub control judiciar de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, acesta fiind acuzat de cumpărare de influență, după ce ar fi oferit 500 de euro unui polițist cu scopul de a interveni pe lângă anchetatori în favoarea unui client al său.

dga

Potrivit unui comunicat remis joi de Direcția Națională Anticorupție (DNA), Radu Scorobete a intervenit pe lângă un polițist din cadrul Poliției Lipova și i-a promis suma de 500 de euro, pentru ca acesta la rândul său să intervină la un procuror care îl cerceta pe un client al avocatului.

”La data de 12.03.2014, în calitatea sa de avocat în cadrul Baroului Mehedinți, asigurând asistență juridică unui suspect, cercetat în stare de reținere pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, a promis unui ofițer de poliție judiciară, din cadrul Poliției orașului Lipova, că îi va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.”, se arată în comunicatul DNA.
În contul banilor, Scorobete a vrut să se asigure că procurorul care îl cerceta pe clientul său va dispune o măsură preventivă, neprivativă de libertate, astfel încât acesta să fie pus în libertate la expirarea perioadei de reținere și să fie cercetat în continuare în stare de libertate.

Surse judiciare au declarat joi că procurorii anticorupție au fost sesizați cu privire la intențiile avocatului de către polițistul judiciar căruia i s-a promis suma de 500 de euro și de procurorul care ar fi trebuit să-l favorizeze pe clientul lui Radu Scorobete.

Aceleași surse au arătat că în cursul zilei de miercuri, avocatul Radu Scorobete urma să se întâlnească în Lipova cu polițistul judiciar și procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova pentru a pune la punct detaliile cu privire la clientul avocatului, dar la întâlnire au mers și procurorii anticorupție.

Contactat joi, decanul Baroului Mehedinți, Dănuț Rolea a declarat că avocatul este înscris în Baroul Mehedinți, dar își desfășoară activitatea în județul Arad, la Lipova.

Rolea a mai spus că în cursul zilei de vineri va stabili dacă avocatul Scorobete va fi suspendat din Barou, existând și posibilitatea ca avocatul să depună o notificare de suspendare  din proprie inițiativă.

Scorobete este consilier local în cadrul Consiliului Local al Primăriei Lipova din partea Partidului Național Liberal și totodată președinte al Organizației PNL Lipova.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top