miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

AVOCATUL DAN BĂLĂNESCU ŞI POLIŢISTUL DE LA RUTIERĂ, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ DE DNA PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Procurorii anticorupţie din Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui avocat şi a unui agent de poliţie din Mehedinţi pentru trafic de influenţă, conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

catuseÎn rechizitoriul procurorilor se arată că, în cursul lunii octombrie 2013, Dan Bălănescu, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, bani care au ajuns la Valentin-Ionuţ Chiriac, agent şef adjunct în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin.

Acesta din urmă, după primirea sumei de bani, trebuia să-l determine pe un agent de poliţie să nu întocmească dosar penal împotriva denunţătorului, implicat într-un eveniment rutier.

“La data de 14 octombrie 2013, denunţătorul i-a remis lui Dan Bălănescu, în prezenţa lui Valentin-Ionuţ Chiriac, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul Bălănescu Dan a primit de la denunţător şi diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În timpul urmăririi penale au fost consemnate la o unitate bancară sumele de 3.095 euro şi 11.800 lei, ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Chiriac, urmând ca, ulterior, instanţa de judecată să dispună restituirea către denunţător a sumei de 1.500 lei”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top