vineri , 15 ianuarie 2021
NEWS ALERT

BAC 2014 PROBA SCRISĂ LA MATEMATICĂ ŞI ISTORIE

Miercuri, 2 iulie, a avut loc examenul scris la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat 2014, Istorie sau Matematică. Aproape 2500 absolvenţi de liceu din Mehedinţi s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2014.

bac

Elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, profilul matematică-informatică, au ieşit bucuroşi din sala de examen. Subiectele au fost mai uşoare decât la simulare, au spus majoritatea candidaţilor. „Mie mi s-a părut uşor, sunt indecisă la unele subiecte, dar a fost destul de OK, eu am dat la matematică. A fost mult mai uşor decât la simulare”, a spus o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”.

Şi profesorul de matematică, Daniel Stretcu, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, consideră că subiectele au fost stretcuabordabile: „Subiectele la clasa de matematică-informatică au fost bine alese, elevii se aşteptau la aceste subiecte pentru că a fost o sesiune specială înainte şi un model pe internet care era asemănător cu acesta. Subiectele au fost acceptabile, adică pentru o notă de 8 un elev mediu, obişnuit, un elev poate să ia uşor. De la 8 până la 10 mai sunt câteva chichiţe, spunem noi la matematică care vor face diferenţa faţă de elevii care sunt mai slab pregătiţi. Pentru un 5 a fost destul de uşor, adică e păcat dacă un elev de la clasele de matematică-informatică nu ia nota 5 pentru că subiectele sunt acceptabile”.

Cei care au susţinut proba scrisă la istorie au avut păreri împărţite cu privire la dificultatea subiectelor. Pentru unii au fost uşoare, pentru alţii subiectul cu eseul a fost destul de dificil. „Pot să spun că subiectele au fost destul de accesibile la istorie. La subiectul 3 nu am mai scris pentru că nu prea mi-a plăcut istoria şi nu am putut să învăţ foarte mult. Am scris câteva idei, nu îmi fac probleme, mă aştept la un 6”, a spus o elevă.

„Eu am dat examenul la istorie şi subiectele au fost de o dificultate medie şi m-am descurcat, le-am rezolvat în totalitate. Subiectul nr. 3 a fost un eseu despre rolul spaţiului românesc în secolele al XIV-lea şi al XVIII-lea, practic despre domnitorii români în aceste secole”, a spus Roxana Marcu, o altă elevă de la „Ţiţeica”. „A fost destul de greu, depinde, accesibil pentru unii, am avut trei pagine scrise, aşteptăm rezultatele. Nu ştiu ce notă voi lua, depinde cum vor fi punctate şi prima parte şi a doua şi a treia”, a spus o altă elevă.

eleva

 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat că la examenul de Bacalaureat 2014 s-au înscris 2499 de tineri, adică 80 la sută din totalul celor care au terminat clasa a XII-a. Dintre aceştia 2030 sunt  elevi din promoţia anului 2014, iar 469 din promoţii anterioare.  Rezultatele finale ale Examenului de Bacalureat 2014 vor fi prezentate pe 11 iulie şi pe bacalaureat.edu.ro.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top