duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

BACALAUREAT 2014. CANDIDAŢII SUSŢIN, DE LUNI, PROBA DE COMPETENŢE LINGVISTICE LA O LIMBĂ STRĂINĂ

În săptămâna 23-27 iunie, candidaţii de la Bacalaureat vor susţine Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională la engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, japoneză, turcă sau ebraică modernă.

deschidere

Probele orale de la Bac se încheie în săptămâna 23-27 iunie, iar de pe 30 iunie, elevii vor susţine probele scrise din cadrul examenului. În ceea ce priveşte proba de verificare a competenţelor la o limbă străină, ea nu este o simplă probă orală, având mai multe teste componente, la fel ca examenele TOEFL sau Cambridge.

Astfel, elevii au de susţinut o probă orală, una scrisă şi una de listening (unde ascultă o înregistrare pe baza căreia rezolvă cerinţele). Modele pentru toate acestea pot fi accesate pe site-ul subiecte2014.edu.ro.

Elevii de la “Decebal” au ales engleza

La Colegiul Tehnic “Decebal” din Turnu Severin, din cei 100 de candidaţi, 95 au ales limba engleză pentru această probă.

DSCF7829„Avem 100 de elevi de clasa a XII-a pe care îi aşteptăm astăzi la examen. Avem proba de înţelegere a unui text audiat, după care elevii se vor prezenta la proba scrisă. Proba va continua şi în zilele următoare cu proba orală la limba modernă. Dintre cei 100 de absolvenţi, 95 susţin examenul la limba engleză şi doar cinci la limba franceză”, a precizat prof. Vasile Busuioc, directorul Colegiului Tehnic Decebal.

Candidaţii nu au avut emoţii, chiar dacă unii dintre ei au recunoscut că limbile străine nu sunt tocmai punctul lor forte.

„Nu am emoţii, astăzi dăm probele audio şi scris şi mâine avem oralele. Cu toate că nu stau prea bine cu audio, mă bazez pe faptul că am fost tot timpul norocoasă. Am ales limba engleză, o ştim mai bine, am făcut mai mult exerciţiu, dacă am mers de la început pe asta, pe această materie ne-am şi bazat. Aşteptăm cu emoţie examenele scrise”, a spus Andreea Hârjoană.

DSCF7827

„La limba engleză stau mai prost, sper ca subiectele să nu aibă un grad mare de dificultate, până acum a fost OK la celelalte, acum sper să am noroc. Nu sunt foarte bună la limbile străine, sper că totuşi să mă descurc. Luni va fi marele examen al vieţii noastre şi sper să ne descurcăm foarte bine”, a spus Andreea Amza, o altă elevă a Colegiului Tehnic Decebal.

Elevii au la dispoziţie 15 minute pentru elaborarea răspunsurilor la proba orală

La proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Fiecare candidat prezintă comisiei documentul de identitate, se precizează în metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat.

Candidaţii nu au voie să intre în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Dacă nu ţin cont de asta, atunci sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

La probele orale, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10 – 15 minute. După susţinerea probei, candidatul predă ciorna semnată şi biletul de examen.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top