sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

BACALAUREAT 2014 MEHEDINŢI: PROMOVABILITATE DE 45,28%. NICIO MEDIE DE 10 ŞI DOUĂ LICEE FĂRĂ NICIUN PROMOVAT

Peste 45% dintre absolvenţii de liceu au promovat bacalaureatul, înainte de depunerea contestaţiilor, două licee neavând niciun promovat ;i de asemenea, neînregistrându-se niciun elev care să fi obţinut media 10.

deschidere

Potrivit rezultatelor centralizate duminică seara de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)Mehedinţi procentul de promovabilitate la bacalareat este de 45,28%, înainte de depunerea contestaţiilor.

Cele mai bune medii le-au obţinut elevii de la Colegiile Naţionale „Gheorghe Ţiţeica” (88,7%) şi „Traian” (86,54%) din Drobeta Turnu Severin, dar şi Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Orşova (79,44%), dar niciun elev nu a obţinut media 10.

DSCF8189

De partea cealaltă, în Mehedinţi, la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin nu a promovat bacalaureatul nici unul dintre cei 39 de elevi prezenţi la toate probele examenului.

La fel şi la Grupul Şcolar „Halînga”, unde au fost prezenţi 34 de absolvenţi, nici un elev nu a obţinut medie de promovare. La Grupul Şcolar „Halînga” au fost şi cei mai mulţi absenţi la examenul de bacalaureat, 120 de elevi absentând.

Potrivit inspectorului şcolar general al IŞJ Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, promoţia curentă a avut un procent de promovabilitate de 52,34%, la examen fiind prezenţi 1777 de candidaţi, în timp ce din promoţia anterioară, din cei 425 de absolvenţi prezenţi, doar 15,76 au reuşit să promoveze.

DSCF8178„Noi suntem mult mai buni, vorbim despre Colegii Naţionale de la noi din judeţ, cum ar fi „Gheorghe Ţiţeica” situat pe primul loc, urmat de „Traian”, însă contribuie liceele tehnice care ne trag în jos. Se poate mai bine însă din punctul meu de vedere, voi  mobiliza echipa pe care o coordonez în acest moment, toţi dascălii din judeţ, astfel încât la viitoarele examene de acest tip rezultatele să fie altele.”, a declarat Mirela Pintea Enea.

Aceeaşi sursă a mai precizat că la liceele cu promovabilitate zero, elevii sunt dezinteresaţi de şcoală, iar admiterea în clasa a IX-a se face cu note de 1,2 şi 3.

DSCF8188

În anul 2013, în sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, în Mehedinţi, promovabilitatea a fost de 46,94% înainte de soluţionarea contestaţiilor, iar după contestaţii procentul a urcat la 48,1%.

În judeţul Mehedinţi au fost înscrişi la bacalaureat 2496 de elevi, din care 2027 din promoţia curentă şi 469 din promoţiile anterioare.

Duminică seară, în curtea Colegiului Naţional Traian din Turnu Severin era veselie mare. Candidaţii au venit să vadă rezultatele şi mulţumiţi de notele obţinute săreau de bucurie şi se îmbrăţişau cu colegii. Au promovat examenul maturităţii, dar acum se gândesc la următoarele examene care vor urma în această vară.

DSCF8180

„Sunt foarte bucuros că am luat bacul cu notă foarte mare, 9,81, sunt fericit, am muncit. A fost un examen complex, dar dacă înveţi poţi să iei o notă mare. Şi colegii mei sunt fericiţi, toţi au luat note mari, e totul bine”, a spus Mircea Mitucă.

„Am luat 9,80 la română, 8,10 la matematică, 8,40 la biologie. Sunt foarte fericită”, a spus o altă elevă de la Colegiul Naţional „Traian”.

DSCF8182

„Am luat o medie bună, 8,70, totul a fost super OK , a fost accesibil pentru toată lumea. Cred că toată lumea s-a descurcat şi toată lumea e fericită şi să continuăm cu bine. Le urez baftă tuturor în continuare”, a spus o altă elevă.

DSCF8187

„Suntem fericiţi, a fost foarte uşor şi nu se putea mai uşor. La noi nu a picat nimeni, am luat 9,16, se putea şi mai mare, dar e bine şi aşa. Nu îmi trebuie media, dau la medicină”, a spus un elev de la „Traian”.

Dacă la „Traian” era veselie mare, nu acelaşi lucru putem spune despre Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean, unde din 68 de candidaţi doar 5 au reuşit să promoveze acest examen.

DSCF8193

De altfel, pe tabelele cu notele afişate două rubrici puteau fi văzute: „Respins” şi „Neprezentat”. Atmosferă de înmormântare era şi la Liceul Tehnic „Domnul Tudor”, unde procentul de promovabilitate este de 12,71 la sută, adică din cei 236 de elevi prezenţi la examen doar 30 au promovat examenul.

Calendar Bacalaureat 2014

30 iunie – proba scrisă la Limba Română

1 iulie – proba scrisă la Limba Maternă

2 iulie – proba scrisă la Matematică sau la Istorie (proba obligatorie a profilului)

4 iulie – proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie

7 iulie – afişarea rezultatelor parţiale (până la ora 12.00, la avizierele liceelor) şi depunerea contestaţiilor (până la ora 16.00)

8-10 iulie – rezolvarea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top