sâmbătă , 15 august 2020
NEWS ALERT

BĂRBAT DIN MOTRU, MORT PE BAZA DE TRATAMENT DIN STAȚIUNEA MEHEDINȚEANĂ BALA

Un bărbat din județul Gorj, a fost găsit mort, luni dimineața, în ștrandul balnear din stațiunea Bala, (jud. Mehedinți), polițiștii întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă. Primele informații arată că acesta a sărit gardul bazei și s-a înecat în bazinul cu apă termală.

DSC00352

Trupul fără viață al bărbatului, Victor Glăvan, din orașul Motru, județul Gorj, în vârstă de 37 de ani a fost găsit luni dimineața de către administratorul ștrandului termal din stațiunea Bala, care a vrut să golească apa și să curețe bazinul.

”Am venit azi-dimineață să scot dopul de la bazin să îl spălăm, să îl curățăm și am dat peste dânsul. Ieri când am plecat, am încuiat porțile, a fost totul închis, probabil a sărit gardul azi-noapte să facă baie și s-a înecat în bazin.”, a povestit administratorului bazinului.

Potrivit managerului stațiunii Bala, Gabriela Popescu, programul pentru băile termale în Complex este de dimineața de la ora 8.00, până seara, la ora 19.00, iar primele informații arată că, în mometul în care bărbatul ar fi intrat în ștrand porțile bazei de tratament erau închise.

”În cursul zilei de duminică, nu au fost turiști pe baza de agrement întrucât vremea a fost ploioasă. Ștrandul urma să fie golit dimineața întrucât, pentru că, fiind apă sulfuroasă, trebuie spălat și curățat după ce este golit. A sărit gardul, nu a intrat acolo cu acordul cuiva. Noi avem program doar până la orele 19.00. El a intrat în timpul nopții.”, a declarat managerul stațiunii Bala.

DSC00350

În bazinul în care a fost găsit barbatul, apa termală avea o adâncime de până la trei metri. Cum bărbatul știa să înoate, potrivit rudelor, cel mai probabil, victimei i s-a făcut rău din cauza apei calde sulfuroase, din bazin, în timp ce a vrut să facă o baie.

”Agenții Postului de Poliție Bala au fost sesizați în această dimineață că pe fundul bazinului din localitate se observă cadavrul unei persoane. La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificată o persoană în vârstă de 37 de ani, al cărui cadavru a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit decesul acestuia. S-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, comisar Nicolae Lohon.

Polițiști urmează să stabilească dacă ștrandul a fost asigurat corespunzător în momentul în care s-a produs incidentul.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top