luni , 18 ianuarie 2021
NEWS ALERT

BĂTRÂNI COPLEŞIŢI DE DATORII

Toamna a venit cu probleme pentru 1500 de pesnionari din Mehedinţi cărora Casa Judeţeană de Pensii le-a pus poprire pe singura sursă de existenţă. Oamenii au făcut credite la bănci şi nu şi-au mai putut plăti datoriile sau nu şi-au mai achitat de mulţi ani taxele şi impozitele, astfel că li s-a cerut executarea silită.

Pensionara la CARP

La Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Mehedinţi merg zilnic în această perioadă zeci de pensionari să depună acte pentru un împrumut, întrucât din pensiile pe care le primesc după o viaţă de muncă nu îşi permit să se pregătească pentru iarnă.  Bărtânii spun că instituţia acordă credite cu dobândă avantajoasă şi doar cu ajutorul lor reuşesc să achite cheltuielile la întreţinere, să cumpere lemne pentru sezonul rece sau zarzavaturile pentru conserve. În ultima săptămână Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Mehedinţi a acordat 90 de împrumuturi. Numai că o dată ce au luat banii, nu toţi şi reuşesc să-i mai şi returneze astfel că ajung să fie executaţi silit.

Datoriile pensionarilor, greu de recuperat

Bucuria că reuşesc să achite cheltuielile cu întreţinerea sau că îşi fac provizii pentru iarnă se transformă într-un chin câteva luni mai târziu pentru cei care nu reuşesc să achite împrumuturile.Aşa se face că mulţi pensionari au ajuns să fie executaţi silit. Potrivit preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Mehedinţi, Mircea Caragioiu, pe luan octombrie sunt 23 de pensionari cărora li s-a pus poprire pe singurul lor venit. „Ca numă de popriri avem 23 pe luna octombrie, 6 pe septembrie, adică 29 de popriri. Majoritatea popririlor se pot executa, dar sunt din urmă pensionari care nu şi-au plătit datoriile şi atunci am trecut la executări judecătoreşti.”, a declarat ieri, Mircea Caragioiu.

Cele mai vechi datorii ale pensionarilor din Mehedinţi sunt însă la taxe şi impozite sau la îmrumuturile pe care le-au luat din bănci. Luna aceasta, 1500 de pensionari vor primi singura sursă de existenţă mai mică pentru că au fost executaţi silit.

Ioana Richard„În acest moment avem un număr de 1500 de popriri cu o valoare totală de 276 000 lei. Aceste popriri le primim de la bănci, de la executării judecătoreşti, de la CAR-ul pensionarilor mai puţine. Sunt foarte multe de la administraţiile locale din judeţ şi din municipiu pentru impozite şi taxe neplătite la timp.”, a declarat directorul executiv Casa de Pensii Mehedinţi, Ioana Richard.

În judeţul Mehedinţi sunt 80 000 de pensionari.

Oana Mitu, Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top