miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

Baza Sportivă “Mirel Rădoi”. Selecționerul nu și-a uitat primul său club și a plătit, din propriul buzunar, bani pentru obținerea autorizațiilor de construcție

Actualul selecționer al echipei naționale de seniori va purta numele unei baze sportive în localitatea natală. Mirel Matei Rădoi a fost descoperit la CSS Drobeta-Turnu-Severin, club care a demarat deja proiectul de reabilitare a terenului de sport de la Școala Generală nr.11“Regele Mihai”, din Dr. Tr. Severin, ajuns în paragină de mai mulți ani. Pe acest teren, de beton, Rădoi și-a început cariera sportivă, dar nu la fotbal, ci la handbal!  “Aici și-au desfășurat activitatea copiii de la Clubul Sportiv Școlar, de la secțiile de fotbal și handbal. Aici și-au început activitatea, printre alții, Mirel Rădoi și Florin Șoavă. Avem un proiect pentru o bază sportivă tip 2, cu vestiare și nocturnă. Sper ca până la sfârșitul anului să fie gata. Finanțarea este de la Compania Națională de Investiții, dar pentru plata autorizațiilor pe care trebuia să le obținem ne-a ajutat fostul nostru elev Mirel Rădoi. Doleanța mea este ca această bază sportivă să-i poarte numele”, a declarat actualul director de la CSS Drobeta-Turnu-Severin, Marian Brihac.

Brihac este cel care, în anii 90, l-a descoperit pe Mirel Matei Rădoi. Tânărul sportiv practica, inițial, handbalul la CSS Dr. Tr. Severin, dar profesorul de fotbal l-a remarcat și l-a adus la secția sa. Rădoi a progresat rapid la fotbal, iar la vârsta de 18 ani a fost achiziționat de Extensiv Craiova, la sugestia lui Sorin Cârțu. După doar 6 luni a ajuns la Steaua București.  Transferurile ulterioare ale lui Rădoi la Al Hilal și Al Ain au adus bani în visteria Clubului Sportiv Școlar din Drobeta-Turnu-Severin, care a încasat grile de solidaritate.

Mircea OGLINDOIU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top