miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BISERICA DIN CARTIERUL CET NORD ARE NEVOIE DE AJUTOR

În ciuda multor voci care spun că în ultimii ani s-au construit prea multe lăcaşuri de închinăciune, biserica din cartierul severinean CET prinde contur cu fiecare anotimp care trece.

teisA fost dorinţa oamenilor din zonă de a avea mai aproape un loc de rugăciune, fapt dovedit de aglomeraţia care se creează în zile de sărbătoare la micul paraclis improvizat într-o locaţie oferită în 2006 de primărie (fosta bucătărie a grădiniţei din zonă), situată între blocuri. Primele slujbe s-au oficiat aici de către preotul paroh Dumitru Teiş  în anul 2007, atunci când paraclisul ce poartă hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena a fost sfinţit de către PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

„Suntem ca o familie acum”

Potrivit preotului paroh, la început unii oameni au fost reticenţi în ceea ce priveşte  participarea la slujbele religioase într-o altă locaţie decât biserica propriu-zisă. Odată cu trecerea timpului s-a creat însă o adevărată familie a enoriaşilor din zonă care sunt mereu în preajma tânărului paroh şi participă la toate evenimentele liturgice importante. “ Suntem ca o familie acum, de fiecare dată oamenii sunt receptivi mai cu seamă la marile sărbători când îi implicăm în acţiuni caritabile, facem colecte pentru cei nevoiaşi din cartier şi le aducem  şi lor o bucurie. Este un demers umanitar al nostru în care ni s-au alăturat şi alţi oameni cu suflet mare, ce nu locuiesc neapărat în acest cartier”, ne-a mărturisit părintele Teiş.

„Aici găsesc linişte”

Că românul poartă în sufletul său sămânţa credinţei, nu mai e nicio îndoială, iar vremurile tulburi pe care le traversează omenirea în ansamblul ei, îi fac pe oameni să caute sensurile profunde ale existenţei lor vremelnice pe acest pământ. Este şi cazul unei doamne trecută de vârsta tinereţii, care a găsit răgazul să spună unui reporter ceea ce simte: “Locuiesc în cartier la câţiva metri de acest paraclis, înainte mergem la biserica din str. Independenţii dar îmi era foarte greu să mai ajung la vârsta mea, chiar dacă nu era atât de departe. De multe ori renunţam la slujbă, dar de când s-a amenajat aici m-am bucurat din suflet şi nu lipsesc la nicio Sfântă Liturghie. Aici găsesc linişte şi plec acasă încărcată de putere şi lumină, iar părintele nostru este foarte cumsecade şi ne dă numai sfaturi bune.  Îmi doresc să mai trăiesc să pot să merg  şi eu măcar un an la slujbe în biserica cea nouă care este în lucru”.

Speră la un ajutor din partea autorităţilor

Aşa gândesc mulţi enoriaşi din cartier care sprijină financiar şi cu forţă de muncă, din 2011 ridicarea bisericii care se poate vedea acum pe bulevardul Tudor Vladimirescu, cu nădejdea că într-o bună zi vor putea participa la prima slujbă oficiată într-un lăcaş de cult. Pentru ca acest vis să devină realitate, atât credincioşii din zonă cât şi preotul speră şi la un ajutor din partea autorităţilor locale.  ”Această biserică s-a ridicat până la stadiul actual cu sprijinul efectiv al credincioşilor din cartierul CET NORD şi al multora din municipiul Drobeta Turnu Severin, cărora li s-au alăturat oamenii de bine care au avut potenţă financiară şi multă credinţă în Dumnezeu, oameni care au avut încredere în noi pentru a ne oferi diferite materiale de construcţii sau sume de bani, mai mari sau mici, şi să nu uităm de ajutorul  spiritual de la Dumnezeu, care ne-a dat puterea să depăşim multe momente grele ” – ne-a mai spus preotul paroh. Numai Dumnezeu ştie cât va mai trece până când oamenii cu credinţă îşi vor putea găsi alinarea sufletească în biserica pentru care au trudit. Deocamdată  resursele financiare strânse s-au epuizat.

Alexandra Dediu

Foto Florin Lăpădat

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top