miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

BLAHNIŢA A IEŞIT DIN MATCĂ LA PĂTULELE. O FEMEIE A MURIT ÎNECATĂ DIN CAUZA CURENŢILOR PUTERNICI

Sfârşit tragic pentru o femeie din comuna mehedinţeană Pătulele, care a fost scoasă de pompieri din apele umflate ale râului Blahniţa cu ajutorul unei bărci pneumatice. Femeia plecase cu vacile la păscut şi cel mai probabil s-a înecat din cauza curenţilor puternici ai apei.

deces

Rudele femeii spun că Elena Strâmbu, în vârstă de 56 de ani, a plecat de acasă miercuri dimineaţă cu vacile la păscut pe izlazul comunal aflat la marginea localităţii Pătulele spre Dănceu. Femeia era plătită de localnici pentru a păzi animalele, vreo 50 la număr, fiind de altfel singurul venit al familiei Şchiopu.

Nu au bănuit o clipă ce s-a întâmplat. Au intrat la bănuieli abia când un localnic le-a spus că a văzut vacile care încotro, dar pe femeie nu a zărit-o deloc. Joi după-amiază, un alt localnic i-a văzut în apropiere de râul Blahniţa rucsacul cu mâncare, pe care femeia obişnuia să-l poarte şi atunci şi-au dat seama că trebuie să o caute în zonă.

„A plecat cu vacile ieri la 8,30 şi n-a mai venit aseară acasă, am căutat-o şi ieri şi astăzi şi veni copilu după-amiază cu DSCF2847căruţa şi găsi bagajul aicea. Vacile au dispărut unele dincolo de baltă  şi unele  au rămas aici. Un bărbat spune că a văzut ieri la 10,00 vacile, dar pe ea nu. Cred că a încercat să se ducă după vaci, iar râul are doi metri şi ceva”, a spus Vasile Strâmbu, soţul femeii decedate.

Localnicii sunt convinşi că femeia a încercat să recupereze din animale, moment în care a fost luată de curenţii puternici ai râului.

„În zona asta e râul adânc, s-a scos piatră şi de atunci sunt curenţi mai puternici şi probabil a intrat şi a luat-o curenţii”, spune Nicolae Şchiopu. „S-a dus după vaci şi a  trecut dincolo, a luat-o apa care crescut din cauza ploilor. Era femeie muncitoare, făcea şi ea un ban cu vacile”, spune Profir Bălăceanu, un alt localnic din Pătulele.

DSCF2843„Eu acu veni din cursă că sunt tirist şi auzi pe nevastă-mea la telefon. Am înţeles de la oameni că s-ar fi dus după vaci şi a trecut râul, că trecuseră cinci-şase vaci în cealaltă parte”, a spus şi ginerele femeii decedate.

Pompierii au descoperit joi seară trupul neînsufleţit în apele râului Blahniţa cu ajutorul unei bărci pneumatice.

„Formaţiunea de protecţie civilă din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit în localitatea Pătulele pe râul Blahniţa pentru scoaterea unei persoane înecate. S-a intervenit cu barca din dotare  a formaţiunii de protecţie civilă şi cu un autoturism de transport. Intervenţia  fost destul de grea datorită faptului că râul Blahniţa este ieşit din matcă, curentul este foarte puternic şi sunt foarte mulţi copaci în apă plutonier ajutant”, a spus plutonier ajutant şef Fănel Stroe.

DSCF2830

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul, însă din primele cercetări se pare că este vorba de o moarte prin înec. De la faţa locului a fost ridicat cadavrul de către Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top