joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

BORZA A PUTEA VENI LA RAAN

Consiliul Creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au votat schimbarea administratorului judiciar. Decizia a fost luată vineri, iar astăzi a ajuns pe masa judecătorului sindic. După aprobare, cel mai vehiculat nume care va înlocui societatea „Tudor şi Asociaţii” la administrarea judiciară a RAAN este Remus Borza. De altfel, acesta este agreat şi de către Minsitrul Energiei, Răzvan Nicolescu după cum a reieşit din ultima vizită pe care demnitarul a avut-o la Drobeta Turnu Severin.

Remus BorzaPentru schimbarea administratorului judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, s-au arătat atât liderii de sindicat, cât şi ministrul Energiei, nemulţumit că Ion Tudor nu îi răspundea la telefon, atunci când angajaţii companiei erau în stradă pentru că nu îşi primiseră salariile. Totuşi, decizia finală au luat-o creditorii, în cadrul adunării de vineri. Surse din interiorul companiei au arătat că în majoritate, creditorii au decis ca societatea de insolvenţă „Tudor şi Asociaţii” să fie schimbată cu firma „Euro Insol” cea care administrează şi Hidroelectrica. Se pare că Remus Borza, cel care este reprezintă Euro Insol a confirmat că aşteaptă ca judecătorul sindic să se pronunţe în privinţa hotărârii Consiliul Creditorilor de schimbare a administratorului judiciar pentru a veni la RAAN.

În data de 31 octombrie, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu l-a acuzat pe administratorul judiciar al RAAN că îi defavorizează pe salariaţi şi preferă să păstreze banii în cont pentru plata creditorilor, întrucât firma primeşte comision la fiecare astfel de plată făcută. În plus, „Tudor şi Asociaţii” are stabilit un onorariu lunar de aproximativ 30 000 de euro pentru administrarea RAAN, aflată în insolvenţă. Suma este mult mai mare chiar şi decât cea primită de Remus Borza pentru insolvenţa Hidroelectrica.

Potrivit ministrului Energiei, administratorul judiciar al RAAN, societatea „Tudor şi Asociaţii” reprezentată de Ion Tudor, a încasat din septembrie 2013, de la intrarea în insolvenţă a companiei, suma de aproximativ 850 000 de dolari.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top