luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

BRACONAJ CU ARME ŞI OGARI ÎN MEHEDINŢI

Patru indivizi din Mehedinţi, între care doi agenţi de pază sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au fost prinşi marţi noaptea, de poliţişti în timp ce vânau ilegal iepuri, fazani şi vulpi pe fondurile din Oprişor şi Pădina.

janin cu pusca

Doi indivizi de 21 şi 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care sunt angajaţi la o firmă de pază au fost prinşi la braconaj în comuna Pădina, lângă satul Slaşoma. În momentul în care au fost prinşi de poliţişti aceştia trăseseră mai multe focuri de armă. Potrivit agentului şef  principal Janin Bucă din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Mehedinţi, unul dintre indivizi deţinea legal arma care are calibru 16mm. Poliţiştii i-au urmărit pe cei doi şi au reuşit să îi prindă.

„Cel care deţinea arma o deţinea legal având permis de armă şi de vânătoare însă nu aveau autorizaţie de vânătoare la specia de vânat pe care au vânat-o.Au fost identificaţi, cercetaţi şi s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art 42, alin.1 din Legea 407/2006.”, a declarat agent şef principal Janin Bucă.

Cei doi sunt cercetaţi pentru „uzul de arma letala fără drept”, vânătoarea fără autorizaţie de vânătoarea legală”, „vânătoarea fără permis de vânătoare” si „vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor”.

Tot în aceeaşi seară, poliţiştii au identificat alte două persoane ce au comis acte de braconaj folosind câini, ogari şi metiş, având asupra lor şi un iepure vânat cu câine ogar. Aceştia au fost opriţi în trafic pe DJ 563 A, în apropierea localităţii Drincea. La volanul maşinii se afla un tânăr în vârstă de 31 de ani care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În plus autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare montat pe autoturism era de la o altă maşină.

„Atragem atenţia pe această cale persoanelor care sunt interesate să comită astfel de fapte că Serviciul Arme este foarte vigilent şi suntem în fiecare noapte în teren.”, a mai declarat agent şef principal Janin Bucă.

În zona Pădina şi Oprişor se practică braconajul la iepuri, fazani, vulpi şi căprioare.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top