joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

BRACONIER PRINS DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI ÎN ZONA DE PROTECŢIE DE LA MRACONIA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Supraveghere şi Control Naval aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au depistat o persoană care bracona în zona de protecţie a golfului Mraconia, la km fluvial 967 al Dunării, pe direcţia statuii regelui Decebal.

peste braconaj politia de frontiera 1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut în data de 11 noiembrie date şi informaţii că o persoană din localitatea Eşelniţa desfăşoară activităţi ilicite de braconaj piscicol în zona de protecţie a golfului Mraconia, pe direcţia km fluvial 967 al fluviului Dunărea.

Pentru identificarea şi reţinerea braconierului, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea pe direcţia golfului Mraconia, folosind în acest scop şi aparatura de termoviziune.

„Pe  timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat deplasându-se spre malul golfului Mraconia, la adăpostul întunericului o ambarcaţie pescărească condusă de o persoană care avea asupra sa mai multe plase de pescuit confecţionate special pentru capturarea peştelui”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Cu ajutorul a patru plase de pescuit cu o lungime totală de 340 de metri  conducătorul ambarcaţiei a reuşit să braconeze, într-un timp scurt, 55 kilograme de peşte din specia crap şi fitofag aducând în acest mod prejudicii fondului piscicol.

Având în vedere că  activitatea se derula într-o zonă de protecţie unde este strict interzisă orice activitate de pescuit, poliţiştii de frontieră au luat imediat măsura stopării activităţii infracţionale, legitimării şi identificării persoanei în cauză.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este U. Nicolae, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi. De la locul săvârşirii infracţiunii poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 4 plase de pescuit tip setcă cu o lungime totală de 340 de metri, o ambarcaţie metalică inscripţionată şi cantitatea de 55 kg de peşte.

În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole, prin orice metode şi mijloace al  peştilor şi al altor vieţuitoare în zonele de protecţie.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este amenda penală şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

 Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top