miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

BRACONIERI PRINŞI ÎN PLASA POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

Poliţiştii  de frontieră mehedinţeni  au confiscat în cadrul unor acţiuni organizate pe linia combaterii braconajului piscicol  56 kg de peşte  din speciile somn şi şalău pescuit în perioada de prohibiţie.

Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoanele care îl transportau să posede documente legale de deţinere şi transport.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„În seara zilei de 14.04.2013, ora 20.30,  în cadrul unor acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Starişte o autospecială Peugeot despre al cărui  conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La controlul autovehiculului aparţinând lui S. Stefan, în vârstă de 57 ani,  din localitatea  Berzeasca, oamenii legii au  depistat  în interiorul acestuia cantitatea de 43 de kilograme de peşte din speciile somn şi şalău transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că S. Ştefan achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din localitatea Berzeasca în scopul revânzării pe raza localităţii  Orşova. Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră  i-au întocmit lui S. Ştefan lucrare penală.

Şi  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin au depistat în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului pisciciol, la intrarea în localitatea Şimian doi cetăţeni din municipiul  Turnu Severin care desfăşurau activităţi de pescuit recreativ sportiv în fluviul Dunărea în perioada de prohibiţie. C. Constantin şi V. Fănica au fost depistaţi la malul Dunării cu uneltele de pescuit şi având asupra lor cantitatea de 13 kilograme de  somn.

Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală. Cantitatea de 56 kilograme de peşte  a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei  riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.
Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top