marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

BUCURIE PENTRU PESCARI: LA NOAPTE SE RIDICĂ PROHIBIŢIA

Bucurie mare în rândul celor peste 15.000 de pescari din judeţul Mehedinţi. După 45 de zile de prohibiţie, pescarii pot arunca din nou undiţele în Dunăre.

pescari (2) La noapte, la ora 12,00, se ridică prohibiţia pentru pescuitul în scop comercial recreativ, sportiv şi familial, care a fost instituită pentru apele de frontieră în perioada 8 aprilie – 22 mai inclusiv.

Nerăbdarea a fost atât de mare, încât unii pescari spun că la noapte vor fi pe malul Dunării. „Am aşteptat destul această zi. Plus că nu am reuşit să înţeleg niciodată de ce vecinilor noştri sârbi le este permis să pescuiască scrumbie în această perioadă, iar nouă românilor nu. Nu este aceeaşi Dunăre?”, ne-a spus un  pescar din Turnu Severin.

Pentru a putea pescui în Dunăre fără probleme, pescarii au nevoie însă de un permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi  Acvacultură şi vizat de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

„Cei peste 15500 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelate judeţe ale ţării trebuie să ştie că frontiera cu Republica Sebia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră  Române. Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României,  pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente cu avizul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Facem precizarea că lipsa avizului şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constitue contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei”, a spus comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinţi. De asemenea, pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top