miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

CADRELE MEDICALE DIN MEHEDINŢI AU PROTESTAT LA MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. VEZI AICI CE AU STRIGAT!

Zeci de medici din Mehedinţi au participat vineri, la protestele organizate în faţa Ministerului Sănătăţii, cerând alocarea a minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate şi majorarea salriilor.

medicii-continua-si-protesteze-si-maine-la-ministerul-sanatatii-226111

Potrivit mediafax.ro, alături de cadrele medicale din Mehedinţi, la protest au fost prezenţi reprezentanţi ai unor organizaţii ca Federaţia Sanitas, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR), veniţi şi din Timiş, Caraş-Severin, Sibiu,  Argeş şi Dâmboviţa. Aceştia au cerut „Dreptate pentru Sănătate”, fluierând faţa ministerului.

Ei au avut şi pancarte cu mesaje precum: „Nu aveţi capacitatea să gestionaţi sănătatea”, „Cu preţuri ca-n occident, vrem un salariu decent”, „Vin românii în spitale cu dureri de nu mai pot guvernanţii. Solidari, dar pe ei îi doare-n cot”, „Pentru voi contăm doar când vă votăm”, „Pân’ la salariul ce-ai promis e-o cale atât de lungă că zeci de ani ar trebui în carduri să ajungă”.

Unii dintre ei au şi strigat: „Lăsaţi spitalele oamenilor, nu le transformaţi în SRL-uri, în asociaţii”, „Hoţilor”, „Ne-am săturat să muncim patru – cinci ture de noapte. Nu mai vrem să fim sclavii dumneavostră”.

Protestul a început în jurul orei 11.00 şi a durat aproape două ore.

Potrivit protestatarilor, manifestaţiile vor continua şi săptămâna viitoare chiar dacă, duminică, reprezentanţii lor sunt invitaţi la Ministerul Sănătăţii, la o discuţie cu ministrul  Eugen Nicolăescu.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top