duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

CAMERA AGRICOLĂ EVALUAEAZĂ PAGUBELE PROVOCATE DE GRINDINĂ ŞI PLOI

Preşedintele Camerei Agricole Naţionale (CAN), Cornel Stroescu solicită preşedinţilor Camerelor Agricole din judeţele în care s-au înfiinţat aceste structuri, evaluarea pagubelor produse de grindină şi ploi, în ultima perioadă, în vederea găsiri soluţiilor pentru sprijinirea fermierilor afectaţi.

CAMERA-AGRICOLACornel Stroescu a declarat pentru mhalert.ro că aşteaptă din partea preşedinţilor Camerelor Agricole Judeţene datele centralizate din teritoriu, cu suprafeţele de teren şi tipurile de culturi care au fost afectate de căderile de grindină şi ploile abundente din ultima perioadă.

„Împreună cu Comitetul director al CAN şi în colaborare cu preşedinţii Camerelor Agricole Judeţene trebuie să centralizăm datele în cel mai scurt timp pentru ca în zilele imediat următoare să le prezentăm Ministerului Agriculturii. Trebuie găsite soluţii pentru sprijinirea fermierilor care au fost afectaţi de astfel de calamităţi, fie că vorbim despre scutirea lor de la plata impozitului pe profit, fie că vorbim despre alt ajutor financiar. Mă refer aici atât la micii fermieri cât şi la marii fermieri care au investit sume importante de bani în înfiinţarea şi întreţinerea culturilor, iar în măsura în care acestea au fost distruse în proporţie de 50, 60% pierderile se dublează dacă plătesc şi impozit pe profitul pe care nu l-au avut. Sunt zone în care culturile de toamnă au fost afectate 100%. Încercăm să discutăm cu ministrul Agriculturii sau cu secretarii de stat din MADR să vedem ce putem face să-i sprijinim, dacă tot au fost afectaţi.”, a declarat preşedintele Camerei Agricole Naţionale pentru mhalert.ro.

Camere Agricole Judeţene s-au format în 15 judeţe din ţară.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top