sâmbătă , 26 septembrie 2020
NEWS ALERT

CAMPANIA „APARENȚELE ÎNȘALĂ” A AJUNS ȘI ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

Euromonitor Business Consulting Services, prin www.faracontrabanda.ro, cu sprijinul JTI, a organizat, în Drobeta-Turnu Severin, zilele trecute, o serie de activități în cadrul campaniei regionale anticontrabandă „Aparențele Înșală”, pentru a arăta publicului adevărata față a comerțului ilegal cu țigarete.

camapnie 1

Campania se derulează în perioada martie- iunie, în 16 județe de graniță din regiunile de nord, nord-est, vest și sud-vest, în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Timp de trei zile, promoterii au împărțit locuitorilor din Drobeta-Turnu Severin peste 4.500 de flyere, interacționând cu oamenii, astfel încât mesajul campaniei să fie mai ușor înțeles: vânzătorii de țigarete ilegale vor să pară ceva ce nu sunt, adică oameni săraci, cu probleme, dar „aparențele înșală”, de fapt, cumpărând de la ei, nu îi ajuți, ci susții o rețea criminală de infractori.

Locuitori ai orașului au fost invitați să facă poze, cu haine din „recuzita” vânzătorilor de țigarete ilegale, pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine cele două ipostaze ale acestora: cea umilă și cea de „boss”, aflând totodată care sunt efectele negative ale comerțului ilegal cu țigarete.

Am urmărit ca locuitorii din Drobeta-Turnu-Severin să cunoască cele două fețe ale vânzătorului, ultima verigă a rețelei de contrabandă, dar nu și cea mai puțin importantă. Cei care vând țigarete ilegale strâng averi importante într-un timp scurt, imaginea lor sărăcăcioasă fiind doar o iluzie. Publicul trebuie să devină conștient că, prin cumpărarea țigaretelor ilegale, susține în mod direct profitul unor rețele de infractori. Astfel, toată lumea pierde: bugetul de stat, orașul, comunitatea. Pentru că o rețea de contrabandă cu țigarete poate fi folosită oricând pentru traficul de arme, droguri sau persoane”, a declarat Cristina Vasiloiu, Director Euromonitor Business Consulting Services.

Totodată, în cadrul campaniei s-a încheiat un parteneriat cu primăria orașului Drobeta-Turnu Severin, urmând să fie distribuite flyere în punctele vamale și în cutiile poștale.

Potrivit companiei de cercetare Novel, piața neagră a țigaretelor a crescut în ianuarie 2015 la 19,2%, față de 15,4% în noiembrie anul trecut, în zona de sud-vest înregistrându-se o creștere de 26,3 p.p. Astfel, în regiunea sud-vest a continuat tendința de creștere a comerțului ilegal, înregistrată în 2014.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top