marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CAMPANIE DE ECOLOGIZARE ÎN CLISURA DUNĂRII: NU ARUNCATI RESTURILE MENAJERE LA ÎNTÂMPLARE!

DSCF4810Într-o Românie întreagă au sfârâit grătarele, în această vacanţă de început de mai. Mai toate poieniţele, locurile amplasate lângă ape sau cele special amenajate au fost pline de români ieşiţi la iarbă verde. Unii au fost atenţi la ce lasă în urma lor, alţii mai puţin. Au fost însă din din cei care au lăsat depoarte distracţia, s-au gândit la frumuseţile care ne înconjoară şi au luat iniţiativă.

În Clisura Dunării, astăzi, o mână de tineri inimoşi, după o ecologizare iniţială desfăşurată zilele trecute, au împărţit pliante de atenţionare şi saci menajeri în care turiştii să strângă resturile rămase în urma grătarelor. Tinerii au fost prezenţi în fiecare loc în care erau turişti, în rezervaţiile naturale Cazanele Mari, Cazanele Mici sau Mraconia. Oamenii spun că astfel de iniţiative sunt binevenite, poate mai schimbă mentalitatea celor care nu sunt atenţi cu natura şi frumuseţile ei. Câţiva turişti veniţi tocmai de la Craiova, care au în zona Mraconia case de vacanţă au spus că în trecut primăria locală mai strângea resturile menajere. În ultima vreme, probabil din lipsă de fonduri acest lucru nu se mai întâmplă,  iar după o astfel de minivacanţă zona rămâne plină de astfel de resturi.

Campania de astăzi a fost organizată de Asociaţia „Dunărea la Cazane. Tinerii nu sunt la prima acţiune de acest gen, iar acum campania se desfăşoară în mai multe etape. „Am amplasat trei pubele ecologice în zona Cazanelor, un grup de voluntari a făcut curăţenie pe toată zona Cazanelor de la Bustul lui Decebal, până în golful Mraconia, iar acum împrăştiem aceşti flutiraşi informativi şi saci menajeri. Totodată, amplasăm tăbliţe, indicatoare, avertizoare cu mesaje şugubeţe în scopul prevenirii” a declarat Răzvan Pieptănatu – preşedintele Asociaţiei „Dunărea la Cazane.

Turiştii trebuie să ştie că europubele vor rămâne în zonă până după Paşte şi că resturile menajere pot fi depozitate în acestea şi nu în altă parte. Tinerii ecologişti speră ca munca lor să nu rămână fără ecou şi oamenii să aibă grijă de frumuseţea locurilor care îi înconjoară.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top