marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

CAMPIOANA LA ÎNOT DE LA ISU„DROBETA” S-A ÎNTORS ACASĂ CU 8 MEDALII DE LA JOCURILE MONDIALE

Locotenentul Lavinia Brebu din cadrul ISU „DROBETA” al judeţului Mehedinţi a obţinut, şi în acest an, 8 medalii la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

lavinia 1

Lavinia Brebu a reprezentat cu succes România şi ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, ce s-au desfăşurat, în perioada 01-10 august a.c., la Belfast, Irlanda de Nord. Pe parcursul celor 10 zile, Lavinia Brebu a participat la toate cele 8 probe de nataţie, obţinând 8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

Ea a concurat cu sute de pompieri şi poliţişti, din diferite state ale lumii, parcurgând 6 probe individuale şi 2 ştafete. La cele două probe individuale de 50 m şi 100m bras a obţinut medalii de aur, la probele de 50 m şi 100m fluture a obţinut medalii de argint, la 100 m spate – argint, iar la 200m mixt şi cele 2 ştafete a obţinut medalii de bronz.

„Determinarea şi pregătirea fizică susţinută, au ajutat-o să obţină şi de această dată 8 medalii. Lavinia Brebu face parte din lotul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi este singurul pompier–înotător din ţară care participă la concursuri de nataţie la nivel mondial. Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor se desfăşoară o dată la doi ani în diferite state ale lumii. Pentru Lavinia Brebu a devenit deja o tradiţie atât participarea la acestă competiţie, cât şi obţinerea numeroaselor medalii”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU “Drobeta”.

Palmares bogat

Cele 10 medalii (7 de aur, 2 de argint şi una de bronz), obţinute în anul 2008 la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, au plasat-o pe primul loc în fruntea clasamentului. În acel an, la Liverpool, a reuşit să devină cel mai bun pompier-înotător din lume. În anul 2009, la Vancouver, Canada, a reuşit să câştige 5 medalii, dintre care 3 de argint şi 2 de bronz.  Tot în anul 2009, la Gyula, în Ungaria, a participat la concursul internaţional “Stelele Pompierilor”, unde a obţinut 2 medalii de aur, 2 de argint şi cupa pentru cea mai bună sportivă a competiţiei. In anul 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate la New York, Lavinia Brebu a spulberat concurenţa şi s-a întors acasă de cu 8 medalii.

lav 2

Lavinia Brebu a început să înoate pe la vârsta de 8 ani. Având talent, a fost selectată în Lotul Sportiv al municipiului Dr.Tr.Severin. S-a antrenat o perioadă de 3 ani la Bazinul Olimpic din municipiul Dr. Tr. Severin, apoi 7 ani de pregătire au urmat la Reşiţa, şi încă 3 ani, în cadrul Clubului Sportiv Dinamo.

În cei 13 ani în care a făcut sport de performanţă, a obţinut numeroase titluri, fiind multiplă campioană balcanică şi naţională, în perioada 1992-2002,  vicecampioană europeană în 1997ş i vicecampioană a ţărilor latine în 1998. Ca lucrător al M.A.I., nu a încetat să obţină numeroase premii, participând la concursuri desfăşurate anual de către minister. Din anul 2002, de când lucrează în cadrul ministerului, şi până în prezent, a fost multiplă campioană, neavând un alt adversar mai bun. De aproape 6 ani este ofiţer care răspunde de activitatea sportivă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi. Face parte din lotul IGSU şi participă la numeroase competiţii. Chiar dacă a întrerupt sportul de performanţă, ea nu a încetat să mai înoate. O face din plăcere, dar şi din obişnuinţă, iar activitatea pe care o desfăşoară în carul I.S.U. “Drobeta” o ajută în a-şi continua pasiunea.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top