miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CĂPITĂNIA DR. TR. SEVERIN: CIRCULAŢIA ÎNCHISĂ PE DUNĂRE ÎN ZONA MOLDOVA NOUĂ DIN CAUZA VÂNTULUI PUTERNIC

Navigaţia a fost închisă duminică dimineaţa, pe Dunăre între zona Moldova Nouă (jud.Caraş Severin), între kilometrii 1040 -1075, din cauza vântului a cărui viteză depăşeşte 75 km/h, zeci de nave staţionând pe fluviu.

nava dunare 1Potirivt directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, circulaţia pe sectorul românesc a fost închisă duminică dimineaţa, când s-a înregistrat o viteză de 22m/s a vântului, ceea ce echivalează cu peste 75 km/h, prognozele arătând că vântul nu va pierde în intensitate până luni dupa-amiaza.

“Convoaiele care vin acum şi au tranzitat azi-noapte, le-am indicat să ancoreze în zona Orşova până la Berzască pentru că în acea zonă sunt multe aglomeraţii. Tot ce vine din aval, trece ecluza şi se opreşte.”, a mai precizat Mihai Ghiba.

Duminică, la prânz, pe Dunăre în aval de zona unde a fost închisă circulaţia erau staţionate 28 de nave, care s-au oprit în mai multe puncte înainte de kilometrul 1040 al fluviului şi aşteaptă ca circulaţia să se redeschidă.

Potrivit Căpităniei Drobeta Turnu Severin, echipajele navelor au provizii şi se pot aproviziona de la magazinele din Moldova Nouă.

Circulaţia pe partea sârbească a fost închisă pe Dunăre în urmă cu trei zile când vântul a atins viteza de 22 metri pe secundă.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top