marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EXCLUSIV: CARNE, BERE ŞI DULCIURI NEETICHETATE, RETRASE DE LA VÂNZARE ÎN MEHEDINŢI

Poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi şi inspectorii sanitar veterinari au retras de la comercializare 250 de kilograme de carne şi preparate din carne, 305 litri bere şi dulciuri expirate, găsite la vânzare, într-un magazin din comuna mehedinţeană Brezniţa de Motru, administratorul fiind amendat cu suma de 50 000 lei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon a declarat că produsele din carne au fost găsite joi în Cooperativa de Consum din localitatea Brezniţa de Motru, în cadrul unui control comun efectuat de poliţişti şi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi. În aceeaşi unitate poliţiştii au efectuat un control şi în cursul zilei de miercuri când a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 80 kg carne, 15 kg peşte precum şi preparate din carne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„15 din cele 250 de kilograme de carne au fost găsite pe raft, la vânzare, iar restul era depozitat în lăzi frigorifice. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au acordat o amendă de 5 000 lei pentru lipsa actelor de provenienţă a mărfii.”, a declarat joi, Nicolae Lohon.

Pe lângă carnea expirată, în unitate au fost găsiţi 305 litri de bere ambalată în PET-uri, dar şi dulciuri de diverse sortimente în valoare de 600 lei. Toate erau depozitate în condiţii improprii, nu avea etichetă şi nici acte de provenienţă. La prima vedere însă îţi puteai da seama că produsele din carne prezintă urme de alterare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAInspectorii DSV au dispus retragerea de la vânzare a produselor din carne de porc şi pui, a întregii cantităţi de bere şi a dulciurilor.

Unitatea a fost amnedată de DSV cu suma de 45 000 lei.

Purtătorul de cuvânt al DSV Mehedinţi, Adriana Ganea, a declarat joi pentru mhalert.ro că unitatea în care au fost găsite produsele expirate nu era înregistrată sanitar-veterinar, iar produsele nu erau etichetate, inspectorii sanitar veterinari constatând însă modificări organoleptice ale produselor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top