sâmbătă , 16 februarie 2019
NEWS ALERT

CARTE DE CONDOLEANTE, LA SEVERIN, PENTRU REGELE MIHAI

Membrii Filialei Mehedinti a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei au transmis miercuri, un comunicat de presa prin care isi exprima regretul pentru trecerea in nefiinta a Regelui Mihai. Totodata, in comunicat se arata ca la Drobeta Turnu Severin se va deschide o carte de condoleante, in care oamenii isi pot exprima gandurile in aceste momente triste pentru Romania.

Redam mai jos comunicatul ANRM Mehedinti:

CFD56EF6-3B47-4FA9-BC8D-75C390C7B03A
Membrii și simpatizanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Mehedinți au luat act, cu profundă durere, de trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Mihai I, Rege al României.

Simbol al demnității naționale, dar și întrupare a dramei poporului român, M.S. Regele a însemnat, pentru bunicii și părinții noștri, dar și direct pentru unii din noi, oaza de lumină în întunericul profund al anilor comunismului. De asemenea, după 1989, pentru generațiile mai tinere, M.S. Regele Mihai a reprezentat factorul de echilibru atât de necesar în momentele de tensiune care au zguduit societatea noastră.

Nu putem decât să privim în urmă, cu luare – aminte, la curajul extraordinar al Regelui nostru care, la vârsta de doar 23 de ani, schimba soarta războiului mondial și, implicit, a lumii, prin Actul de la 23 august 1944. Apoi, privim cu profundă recunoștință către eforturile neîncetate ale M.S. Regelui pentru renașterea și menținerea unui regim democratic, în perioada 1940-1947, dar și către eforturile neobosite de promovare a intereselor noastre naționale, încă din anii Exilului, iar apoi în anii ce au urmat evenimentelor din decembrie 1989.​

Suntem mândri de faptul că meleagurile mehedințene au fost apropiate de sufletul Majestății Sale, prima vizită făcută în afara Bucureștiului, în timpul primei domnii (1927-1930), fiind chiar la Turnu – Severin. Apoi, alături de tatăl său, Regele Carol al II – lea, Marele Voievod de Alba Iulia a revenit la Severin, fiind primit cu căldură și entuziasm de către locuitori.

Ne plecăm capetele în fața personalității fabuloase a Regelui nostru, cerându-ne iertare că nu am știut, poate, să îi facem singurul cadou pe care chiar M.S. ni l-a cerut: să Îl lăsăm să ne redobândească mândria și demnitatea națională, pierdute în 30 decembrie 1947 și, în foarte mare măsură, încă nerecuperate.

​ O carte de condoleanțe va fi deschisă, la Turnu Severin, în această săptămână, toți severinenii și mehedințenii care vor dori putând, astfel, să își aducă un ultim omagiu Regelui lor.

De asemenea, în săptămâna 11-15 decembrie, se va ține și o slujbă specială în memoria M.S. Regele, datele exacte urmând a fi comunicate ulterior.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Îl Ierte și să Îl Odihnească pe M.S. Regele Mihai, iar pe membrii Familiei noastre Regale, față de care ne exprimăm, fără echivoc, întreaga noastră susținere și dragoste, să Îi Protejeze și să Îi Întărească.

Drum bun, Majestatea Voastră! Veți rămâne mereu în inimile noastre!​

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top