miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

CAZUL PRIMARULUI DIN MALOVĂŢ: COMUNICAT DNA

Direcţia Generală Anticorupţie a emis joi dimineaţa un comunicat de presă în care arată că primarul comunei Malovăţ a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, dup cum mhalert.ro a arătat în exclusivitate. Redăm în continuare integral comunicatl DNA:

POZA PRIMAR_06

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova efectuează acte de urmărire penală față de BĂZĂVAN GHEORGHE, primarul comunei Malovăț, județul Mehedinți, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale rezultată următoarea stare de fapt:
La data de 25 octombrie 2013, în calitate de primar al comunei Malovăț, județul Mehedinți, inculpatul Băzăvan Gheorghe a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru ca în schimb să confirme situațiile de lucrări executate de firma denunțătorului în favoarea Primăriei comunei Malovăț în baza a două contracte și pentru a dispune plata contravalorii lucrărilor în valoare de 506.000 lei, executate în baza celor două contracte, convenind ca banii datorați de primărie firmei să fie remiși în cursul zilei de 30 octombrie 2013.
La data de 30 octombrie 2013, inculpatul Băzăvan Gheorghe a primit de la denunțător suma de 20.000 euro, în scopul menționat mai sus, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului Băzăvan Gheorghe i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedură penală.
La data de 30 octombrie 2013, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Băzăvan Gheorghe, urmând a fi prezentat, la data de 31 octombrie 2013, la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri procesuale preventive, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top