sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CE MAI EXEMPLU DE POLIŢIST! ŞEFUL IPJ MHEDINŢI IGNORĂ ORI ÎNCALĂ LEGEA PRIVIND OBLIGAŢIA POSTĂRII DECLARAŢIEI DE AVERE?

646x4041De mai bine de doi ani, Ştefan Ponea a „uitat” să posteze pe site-ul instituţiei pe care o conduce declaraţia de avere. Să-i fie „ruşine” oare şefului poliţiştilor din Mehedinţi de „sărăcia” în care se zbate , ori a acumulat în cei câţiva ani de când conduce instituţia destul, încât nu mai ştie numărul şi nu mai poate contabiliza totul într-o declaraţie de avere, aşa cum îi cere legea şi mai presus de orice onoarea de poliţist? După cum se observă, noi nu facem nicio afirmaţie, doar ne facem datoria să întrebăm motivele, nu pentru curiozitatea noastră şi pentru cetăţenii acestui judeţ, care au dreptul să ştie cam ce „învârteşte” în materie de avere omul în care se presupune că ei (cetăţenii) ar trebui să aibă cea mai mare încredere.

Poliţist cu salariu de 55.000 de lei anual, credite de 130.000 de euro

Ultima dată când domnul Ştefan Ponea a postat declaraţia de avere se întâmpla pe 03. 06. 2011. Iar pe atunci era dator la două bănci. Desigur că nu poate să nu sară în ochi faptul că la un salariu de doar 55.000 de lei anual, plus venitul fostei soţii, care nu era mai mare de 16.000 de lei anual, şeful IPJ Mehedinţi şi-a permis două credite pentru noi şi pentru mulţi oameni modeşti, colosale, însumate la 130.000 euro. Mai precis, în anul 2007, domnul inspector şef dottore Ponea contracta un credit de 82.000 de euro la BRD Craiova, scadent în 2027.  Patru ani mai târziu, adică în 2011, Ponea mai contracta la aceeaşi bancă din Craiova un credit de 49.500 de euro, scadent de acestă dată în 2021. Aşadar, şeful IPJ Mehedinţi, din venitul familial nu foarte mare de 70.000 de lei anual, şi-a permis să intre dator la bancă pentru vreo 20 de ani de la data contracării ultimului credit, nici mai mult nici mai puţin de 130.000 de euro. În lei vorbim, în total, de o sumă de aproximativ 572.000 de lei, în opinia noastră cam măricică pentru venitul pe care îl are, şeful IPJ fiind obligat desigur să-şi întreţină şi familia, să plătească pensie alimentară fiicei, după ce a divorţat de prima soţie şi să achite şi ratele la bancă.

Aplică principiul câinii latră, Ponea merge!

Ignoranţa lui Ponea în ceea ce priveşte declaraţia de avere era taxată anul trecut şi de presa centrală. Cotidianul Adevărul scria în 2012 că, dacă în privinţa declaraţiei de avere, şeful poliţiştilor din Mehedinţi, Ştefan Ponea, nu s-a sinchisit să o facă publică, nu la fel s-a întâmplat la începutul lunii mai a.c. (n.n. 2012), când imediat cum titlul său de doctor în management a fost publicat în Monitorul Oficial, a dat ordin subalternilor să modifice toate documentele şi adresele cu noua sa titulatură, „comisar şef de poliţie dr. Ştefan Ponea”. Inclusiv, în CV-ul postat pe site, Ştefan Ponea a avut grijă să menţioneze „doctor în MANAGEMENT”, aminteau colegii de la Adevărul, anul trecut. Un doctor în Management care nu mai ştie să-şi contabiilizeze averea! Ce ruşinică, a spune maliţios colegii de la Cronica Cârcotaşilor.

Dar să nu cumva să vă gândiţi că “dotore” Ponea s-a sinchisit după apariţia respectivelor articole în presă. Nici gând. Ziariştii care-l deranjează sunt obscuri, iar cetăţenii pe care instituţia ce conduce par să nu fie importanţi, tragem noi concluzia, din moment ce ignoră să posteze pe site-ul instituţiei o declaraţie de avere pe care cei mai mulţi o consideră extrem de importantă. Dar chiar, de ce s-o fi străduit nişte minţi luminate să-i oblige pe aleşi sau pe cei care deţin funcţii publice să posteze declaraţia de avere. Aşa, de amorul artei?

Ar mai fi de spus că ne aflăm la sfârşitul lui 2013 şi domnul inspector şef doctor Ponea a “uitat” din nou să posteze declaraţia de avere pentru 2012. Îi adresăm invitaţia să intre în legalitate, conform Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Nu de alta, dar intră în categoria unui poliţist care încală o lege şi cele două situaţii nu se prea pupă!

Mihai BĂDESCU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top