marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

CE PROGRAM A PREGĂTIT PRIMĂRIA TURNU SEVERIN PENTRU ZILELE ORAŞULUI. PETRECEREA SE ŢINE LÂNGĂ CIMITIR

Pregătirile pentru sărbătoarea oraşului sunt pe ultima sută de metri. De Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, se dă startul petrecerii de „Zilele Severinului”. Locuitorii municipiului au de unde alege: concerte în aer liber de muzică populară şi uşoară, expoziţii, lansări de carte, manifestări sportive.

zilele severinului

Programul manifestărilor debutează vineri cu o expoziţie de fotografii-document „Sport şi divertisment şcolar în Severinul interbelic” şi „Vârstele Severinului”, realizată de Arhivele Naţionale Mehedinţi. De asemenea, va avea loc lansarea celui de-al 9-lea volum „Documente ale municipalităţii severinene”, realizat de directorul Arhivelor Naţionale Mehedinţi, dr. Tudor Răţoi. Pe strada I.C. Brătianu vor avea loc concertele de muzică populară, în prima seară vor urca pe scenă următorii solişti de muzică populară: Anica Ganţu, Ionela Bădălan, Sanda Argint, Marius Mugureanu, Cristi Bănăţeanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Petrică Mâţu Stoian.

Pe scena din parcarea hipermarketului „Carrefour” vor avea loc concertele trupelor Blue Magic Rou şi Voltaj. Ca în ultimii doi ani, comercianţii îşi vor întinde tarabele de-a lungul străzii I.C. Brătianu, o locaţie total nepotrivită având în vedere că în apropiere se află cimitirul ortodox al oraşului. În plus, circulaţia rutieră pe această arteră importantă a oraşului este blocată câteva zile, creând neplăceri conducătorilor auto.

Delia&Band şi Cargo, în a doua seară

În a doua zi a manifestărilor este programat un concurs naţional de dans modern „Trofeul Drobeta” (ediţia a IV-a), dar şi un concurs naţional de tenis de masă. În parcarea de la „Cora” este organizat un concurs interjudeţean de karting „Raliul Dunării”. Distracţia continuă lângă cimitir şi pe scena amenajată pe strada I.C. Brătianu va urca Ansamblul „Jidvei”, iar invitatul special al serii este Mariana Dec. Pentru iubitorii de muzică uşoară sunt programate concertele New Quartet, Delia&Band şi Cargo. Petrecerea de zilele oraşului se va încheia duminică cu un concert Holograf, iar Niculina Stoican şi Ansamblul Doina Gorjului va încinge atmosfera pe strada I.C. Brătianu.

C.M.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top