joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

CE SĂ FACI CA SĂ NU TE TREZEŞTI FĂRĂ PORTOFEL, BIJUTERII SAU BANII DIN CASĂ, DE SĂRBĂTORI

hotbuzunareNeatenţia şi naivitatea vă pot lăsa fără economiile de sărbători sau fără bunuri de valoare. Poliţiştii vă dau câteva sfaturi în spernaţ că că veţi evita situaţiile neplăcute.

Pentru foarte mulţi dintre mehedinţeni, minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, înseamnă  cumpărături în pieţe, târguri, hypermarket-uri sau magazine. Ţinând cont de faptul că hoţii de buzunare profită de acest lucru şi stau cu ochii pe portofelele celor veniţi la cumpărături, poliţiştii mehedinţeni recomandă maximă prudenţă, ca să nu vă treziţi că nu mai aveţi în buzunar banii cu care trebuia să faceţi cumpărăturile. Am mai adăuga noi că este bine să nu luaţi bani mulţi în portofel, ca să nu aveţi de asemenea surprize şi să ţineţi portmoneul în buzunare cât mai sigure, în niciun caz în cele de la spate. Poliţiştii spun că cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, genţi, sacoşe, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe.

O categorie vizată în această perioadă sunt persoanele vârstnice, mai ales cele din mediul rural, care introduc în locuinţă diverşi cetăţeni necunoscuţi. Aceştia, sub pretextul achiziţionării de produse alcoolice şi de origine animală îi distrag atenţia victimei şi sustrag din locuinţă bani şi bijuterii după care dispar.

Pentru la fel de mulţi români sărbătorile înseamnă relaxare la ţară sau un concediu la munte, la mare sau în afara ţării. Au fost nenumărate cazuri când plecaţi de acasă, în vacanţă, românii s-au trezit cu locuinţele sparte de hoţi, aflaţi şi ei în căutare de bani sau bunuri în această perioadă.

Poliţiştii din Mehedinţi vă recomandă:

Ca să preveniţi aceste fapte, nu intoduceţi în locuinţă persoane necunoscute care pot fi interesate numai de bunurile personale pe care le deţineţi! Solicitaţi persoanelor care se prezintă ca fiind reprezentanţi ai unor companii sau firme actele de identitate, legitimaţia de serviciu, numărul de telefon al firmei, companiei şi faceţi o verificare ! Nu faceţi marea eroare să lăsaţi bilete în uşă atunci când nu sunteţi acasă! Nu vă încredeţi în comis-voiajori care încearcă să vă vândă diferite bunuri si la preţuri convenabile. Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a vă sustrage bunuri din domiciliu. Nu lăsaţi banii şi obiectele de valoare la vedere, căutaţi-le locuri sigure şi, pe cât posibil, asiguraţi-le cu închizătoare! Educaţi-i pe copii sa nu introducă în domiciliu persoane necunoscute!

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top