joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

CE ŞANSE ARE MOŢIUNEA PNL ÎN CARE APARE ADRIAN DUICU?

Partidul Naţional Liberal a depus ,astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, numită “Opriţi guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii’. Deputatul Liberal, Ion Cupă, a precizat că textul moţiuni se concentrează pe acţiunile premierului Victor Ponta din ultima perioadă.

CUPA„O temă importantă, în special pentru mehedinţenii, este  abordarea în textul moţiunii de cenzură a  cazului preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, suspectat de procurori de trafic de influenţă. Arestarea acestuia, la propunerea DNA, avea să scoată la iveală un lucru foarte grav pentru statul de drept şi pentru buna funcţionare a acestuia. Ce s-a întâmplat aici, la Mehedinţi, este cel mai elocvent caz de corupţie postdecembristă la cel mai înalt nivel’’, a precizat deputatul Ion Cupă.

big_law_7222În textul moţiunii de cenzură liberalii au evidenţiat, pe lângă cazul Duicu, şi nepunerea în aplicare a cele doua măsuri solicitate Guvernului, neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea CAS cu 5 procente. “Antreprenorii, cei care crează locuri de muncă, au nevoie ca de aer de ambele măsuri pe care le-am promis cu toţii în 2012: neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS. După ce economia s-a stabilizat macroeconomic şi a fost consolidată fiscal-bugetar, în România existau  cele mai bune condiţii pentru a se implementa măsuri de relaxare fiscală pentru relansarea economică, în vederea stimulării creşterii economice sustenabile, creării de noi locuri de muncă şi creşterii puterii de cumpărare a populaţiei. Deşi mediul de afaceri şi românii au solicitat aceste măsuri le-a fost oferit în schimb taxe noi şi impozite mai mari, care au condus la prăbuşirea puterii de cumpărare a populaţiei şi la intrarea a mii de firme în insolvenţă sau faliment. Economia României are nevoie urgentă de un pachet important de măsuri fiscale şi bugetare care să ne conducă, într-un mod sustenabil, la o creştere economică de peste 3 procente, care să se reflecte şi în buzunarele românilor, la un mediu de afaceri capabil să genereze noi locuri de muncă şi la o consolidare fiscal-bugetară pe termen lung”, a adăugatdeputatul liberal.

Alte subiecte abordate în document sunt cele legate de prima intabulare a terenurilor agricole, respinsa de Camera Deputatilor prin votul PSD, legea amnistiei si gratierii, faţă de care PNL a solicitat sa fie supusă votului şi respinsă.

Textul motiunii de cenzură împotriva Cabinetului Ponta are 231 de susţinători, fiind semnat de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP,care îl acuză pe Victor Ponta de corupţie, ipocrizie, atitudini împotriva justiţiei şi de folosirea resurselor bugetare în scop electoral.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. Adoptarea unei moţiuni de cenzură presupune votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top