vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VIDEO: CE SPUN SECRETARUL PRIMARIEI ORSOVA SI FOSTA SOTIE DESPRE PERCHEZITIILE DE MIERCURI DIMINEATA

Fosta soție a secretarului Primăriei Orșova, Marian Boțilă, este vizată de aceleași acuzații ca și secretarul Primăriei, conflict de interese și abuz în serviciu, în dosarul în care polițiștii au efectuat miercuri dimineața, două percheziții,  aceasta deținând în trecut funcția de jurist în cadrul administrației locale.

Secretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă, a declarat miercuri, la finalul perchezițiilor efectuate de polițiști într-un dosar în care este suspectat de conflict de interese și abuz în serviciu, instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că aceleași suspiciuni sunt și asupra fostei ale soții, care este avocat și deține un cabinet de avocatură la domiciliul din Orșova, unde au descins anchetatorii.

”S-a făcut o percheziție, nimic în neregulă din punctul meu de vedere și sunt convins că și din punctul de vedere al dumnealor (n.r. organele de anchetă). Acuzațiile sunt conflict de interese și abuz în serviciu și pentru mine și pentru ea. (n.r. soția – Elena Boțilă.) La țară, au verificat și acolo, nu știu ce au găsit. Pot fi documente în apărarea mea, care m-au interesat pe mine, eu fiind în litigiu cu Primăria, cu primarul, în 11 dosare.”, a declarat Marian Boțilă, care a adăugat că plângerile în urma cărora s-a făcut perchezițiile de miercuri au fost făcute de apropiați ai firmei care are concesionat serviciile de salubritate, apă și canal din oraș, firmă deținută de familia fostului președinte al PSD Orșova, Constantin Popescu, cercetat în dosarul fostului șef al  Mehedinți, Adrian Duicu.

Marian Boțilă este martor în dosarul de corupție în care sunt cercetați Adrian Duicu, Constantin Popescu și fostul șef al Inspectoraului Județean de Poliție Mehedinți, Ștefan Ponea,  dosar care se află acum pe rolul Curții de Apel București.

Întrebată cu privire la acuzațiile care i se aduc, fosta soție a secretarului Primăriei Orșova, Elena Boțilă a spus că miza plângerii penale este înlăturarea secretarului primăriei Orșova, respectiv a fostului său soț, pentru ca primarul municipiului să aibă controlul administrației, în contextul în care Consiliul Local a fost dizolvat începând cu data de 3 septembrie 2015, prin decizia Curții de Apel Craiova.

”Probabil ca urmare a faptului că noi am fost implicați în dosarul de la DNA Duicu – Popescu – Ponea, prin interpușii și persoanele pe care le manipulează și le manevrează, au formulat o plângere penală pentru  abuz în serviciu și conflict de interese. S-a dispus efectuarea unei percheziții, este firesc în aceste cazuri. Știam că este un dosar pentru că s-au lăudat pe acolo pe colo că o să ne aranjeze. (…) În situația în care Consiliul Local este dizolvat, primarul preia atribuțiunile Consiliului Local, doar de gestiune curentă. Cum nu toată lumea știe ce înseamnă gestiune curentă au impresia că el care va rămâne în locul Consiliului Local a împărăți Orșova, deși nu este așa. Săptămânile trecute, secretarul a fost chemat la comisia de disciplină, în ideea de a fi eliberat din funcție pentru că a fost sesizat prefectul cu privire la constatarea încetării mandatului de primar al municipiului Orșova, care a trecut de la PNL la PSD. Se pare că se poartă negocieri la nivelul partidelor dacă să se emită acest ordin de către prefect și atunci, ca măsură, s-au gândit să îndepărteze secretarul din funcție sub orice formă, pentru că în această situație, prefectul desemnează o persoană care rezolvă problemele curente le orașului până la alegeri.”,a declarat Elena Boțilă.

În urma perchezițiilor de miercuri, anchetatorii au ridicat mai mulți saci cu documente de la locuința din comuna Butoiești a părinților fostei soții a secretarului Primăriei Orșova, dar și două arme de la casa din Orșova, deținute legal.

Marian Boţilă a revenit în funcţia de secretar al Primăriei Orşova în cursul anului 2014, după ce a câştigat în instanţă procesele intentate primăriei, el fiind eliberat din funcție de trei ori.

Marian Boţilă a revenit în funcţia de secretar al Primăriei Orşova în cursul anului 2014, după ce a câştigat în instanţă procesele intentate primăriei, el fiind eliberat din funcție de trei ori.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Sa o lase mai moale smecherii de amanti celebrii Botila ca ii cunosc toti Orsovenii cum au venit in Orsova so cine sant acum.Au gasit subterfugiu prin Duicu, Popescu si Ponea? Sant la fel de vinovati daca nu mai rau.Niste excroci in toata regula scoliti la scoala excrocheriilor.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top