marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CECCAR MEHEDINŢI A MARCAT A ZECEA EDIŢIE A ZILEI CONTABILULUI ROMÂN

Duminică, 21 septembrie, a fost prilej de aniversare pentru toţi profesioniştii contabili din Mehedinţi, membri ai CECCAR sau angajaţi în diverse ramuri ale economiei să sărbătorească cea de-a X-a ediţie a Zilei Naționale a Contabilului Român.

 contabili

Filiala Mehedinţi a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a marcat, duminică, 21 septembrie, la Drobeta Turnu Severin, cea de-a zece ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român. La manifestările care au avut loc la sediul CECCAR din Turnu Severin au participat, experţi contabili, contabili, reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate, precum şi deputatul Ion Cupă, fost director al Finanţelor Publice în Mehedinţi şi Gorj.

„Este Ziua Naţională a Contabilului Român, sărbătorim astăzi a zecea ediţie, o zi minunată din viaţa profesionistului contabil şi este momentul când ne bucurăm de rezultatele noastre. Tema Zilei Naţionale a Contabilului Român de astăzi este Directiva 34 care vine cu modificări în viaţa întreprinderilor mici şi mijlocii. Vom constata că va avea loc o simplificare din punct de vedere al situaţiilor financiare şi aşteptăm să fie emis ordinul ministrului Finanţelor să vedem cum se va aplica efectiv această directivă europeană la nivel naţional”, a spus Monica Moţ, directorul executiv al CECCAR Mehedinţi.

Oamenii de afaceri au întotdeauna în preajma lor un profesionist contabil, care, prin cunoştinţele şi judecata profesională şi în spiritul unui cod etic, contribuie la succesul şi dezvoltarea managementului respectivei companii.

„Este normal şi elocvent că dacă noi facem servicii contabile de calitate şi respectăm o deontologie profesională atât faţă de clienţi, dar şi faţă de publicul mare care citesc situaţiile financiare anuale putem contribui în mare măsură la dezvoltarea mediului de afaceri. Este limpede că în ultima perioadă ca urmare a globalizării şi internaţionalizării există foarte multe societăţi transnaţionale care îşi desfăşoară activitatea şi pe teritoriul ţării noastre şi ca atare în principal situaţiile financiare anuale care reprezintă de fapt documentele de sinteză prin care sunt comunicate evenimentele, patrimoniile unor societăţi comerciale ele trebuie întocmite cu bună credinţă şi cu deontologie de către noi profesioniştii contabili”, a spus prof.univ. Veronica Avram, membru al Consiliului Superior CECCAR.

Despre importanţa profesiei de contabil şi expert contabil a vorbit şi parlamentarul Ion Cupă, fost director al Finanţelor Publice din Mehedinţi şi Gorj, un bun cunoscător al mediului de afaceri din cele două judeţe ale Olteniei. „Expertul contabil şi contabilul autorizat au un rol determinant în economia de piaţă, este numărul 2 după patron. Din păcate în România de multe ori patronul nu a prea ţinut cont de părerile şi de sfaturile contabilului şi expertului contabil, dar misiunea CECCAR-ului este de a întări puterea contabilului şi de a sfătui întreprinzătorul privat să facă lucrurile aşa cum trebuie pentru a-l feri de probleme şi, evident, pentru a obţine profit. Spun asta pentru că m-a durut foarte mult să văd denaturarea situaţiei economice din Mehedinţi”, a declarat parlamentarul. Deputatul Ion Cupă, membru în comisia de buget-finanţe, i-a asigurat pe profesioniştii contabili  din judeţ de sprijinul său în Camera Deputaţilor: „O să mă implic activ şi ori de câte ori aveţi nevoie de ajutorul meu, în calitatea actuală de deputat şi membru în Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor – pentru că ştiu că aveţi foarte multe doleanţe – o să aveţi tot sprijinul meu”.

Prezent din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, dar şi ca preşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor – filiala Mehedinţi, comisarul şef Valentin Lazăr a vorbit despre roul deosebit de important pe care expertul contabil îl are în soluţionarea dosarelor penale din sfera criminalităţii economice.

„În ultima perioadă de timp activitatea poliţiei s-a axat foarte mult pe soluţionarea dosarelor economice, dosare privind evaziunea fiscală, mari fraude economice. De aceea şi noi poliţiştii am răspuns astăzi atât din partea instituţiei poliţiei române cât şi din partea organismului profesional Corpul Naţional al Poliţiştilor la această zi, a zecea aniversare, a Contabilului Român. Tocmai pentru faptul că este nevoie ca aceşti profesionişti să vină alături de organele de anchetă şi să soluţioneze în mod cât mai real, cât mai corect cauza economică face ca noi astăzi să venim şi să dăm o apreciere activităţii acestor oameni, acestor profesionişti contabili. De altfel, nici nu se poate, vremurile de astăzi aduc atâtea provocări mai ales în domeniul financiar-contabil încât fără aportul acestor oameni, acestor profesionişti, activitatea juridică nu s-ar putea realiza în cele mai bune condiţii”, a spus comisarul şef Valentin Lazăr.

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România(CECCAR) gestionează activităţile de pregătire şi deontologie profesională a tuturor profesioniştilor contabili din România, indiferent de calitatea pe care o au: experţi contabili, contabili autorizaţi, administratori ai societăţilor de profil, directori economici, contabili şefi, şefi servicii financiar – contabile sau contabili angajaţi în diferite ramuri ale economiei.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top