vineri , 5 iunie 2020
NEWS ALERT

CETATEA, INAUGURATĂ SUB ASEDIUL PROTESTATARILOR DE LA RAAN

Aproximativ 300 de salariați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin, au încercat sâmbătă să boicoteze evenimentul de inaugurare a Cetății Medievale a Severinului, aceștia îmbulzindu-se cu jandarmii pentru a ajunge la locul unde urma să se desfășoare spectacolul medieval.

Protestatarii au mers cu mult înainte de ora programată pentru spectacol la poarta principală a Cetății Medievale, în așteptarea autorităților locale cărora au vrut să le ceară explicații cu privire la salariile restante din luna mai.

IMAG1619

Cu o oră și jumătate înainte de evenimentul de inaugurare, prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea le-a propus angajaților RAAN să stea de vorbă cu o delegație a angajaților la sediul Prefecturii Mehedinți, dar protestatarii au refuzat, cerând întâlnirea într-un loc public.

IMAG1621

La Cetatea Medievală, protestatarii au huiduit, au făcut zgomot cu vuvuzelele și și-au cerut în continuare banii.

IMAG1634La fața locului au fost și zeci de jandarmi care au format un cordon pe care protestatarii nu au reușit să îl rupă în ciuda insistențelor.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe a fost singurul care a avut curaj să intre în Cetatea Medievală printre protestatari, acesta arătând că le înțelege nemulțumirile. Prefectul județului Mehedinți a ales o altă poartă a Cetății pentru a ajunge la spectacolul de inaugurare, la fel procedând și la ieșire.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top