marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CHEF ÎNTRE ARESTAŢII DIN DOSARUL DUICU: PONEA A PLECAT MORT DE BEAT

Printre stenogramele din rechizitoriul procurorilor în cazul lui Adrian Duicu, se regăsesc convorbiri telefonice care relevă traficul de influenţă exercitat de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi fostul inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, dar şi discuţii care arată cum petreceau cei trei colegi de arest, Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu, în vremea în care aveau judeţul Mehedinţi la picioare.

stefan-ponea-300x225Potrivit rechizitoriului DNA, în seara zilei de joi, 25 aprilie 2013, în localitatea Orşova a avut loc o întâlnire între mai multe persoane „interesate în cauză”, între care Duicu Ioan-Adrian, Ponea Constantin-Ştefan, Popescu Constantin, Manea Ion (primarul municipiului Orşova) şi Ianoşi Ion (şeful Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi şi soţul numitei Ianoşi Erica, arhitectul-şef al municipiului Orşova). Cu privire la realizarea acestei întâlniri, relevante sunt două discuţii purtate de Duicu Ioan-Adrian în zilele de 25 şi 26 aprilie 2013.

Astfel, la data de 25 aprilie 2013, la ora 2134, Duicu Ioan-Adrian discută cu Şerban Oana-Mihaela, discuţie din care redăm

Oana Mihaela Șerban: Ce faci Dode?

A doua zi, 26 aprilie 2013, la ora 08.35, Adrian Duicu îl contactează pe Constantin Popescu, cei doi purtând următoarea discuţie

Adrian Duicu: Uite eu sunt pe la Orşova cu primarul, cu Ponea şi stau cu aştia la o masă, la un vin…

Adrian Duicu: Or mai stat ăia acolo?

Constantin Popescu: Da.

Adrian Duicu: Cât?

Constantin Popescu: Am mai stat… vreo două ore am mai stat.

Adrian Duicu: Băi, eşti nebun la cap.

Constantin Popescu: Păi, da’ cum… 10 kile de vin am băut.

Adrian Duicu: Păi cine a mai stat?

Constantin Popescu: Şi MANEA, şi PONEA, şi ăsta… IANOŞI n-a mai băut dar PONEA a plecat mort… mort. Mort, mort, mort. Am vrut să-l duc cu maşina acasă… n-a vrut. A luat-o aşa şi de-abia a mers cu 10 la oră. A vomitat… îţi dai seama că el nu bea.

Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest, după ce instanţa supremă a decis definitiv, vineri, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care acestuia i-a fost respinsă solicitarea de înlocuire a măsurii preventive. Tot vineri, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive faţă de Adrian Duicu, dar şi faţă de alţi doi inculpaţi din dosarul său de corupţie, respectiv faţă de comisarul Constantin Ștefan Ponea (fostul șef al Poliției Mehedinți) şi afaceristul Constantin Popescu (șeful PSD Orșova). Adrian Duicu voia să-l mențină pe Ştefan Ponea, şef al Poliției Mehedinți și să-l promoveze în MAI, pentru că acesta i-a promis că-l ajută cu rezolvarea unui dosar în instanță, potrivit DNA. (O.M.)

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top