sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

CHINEZII AU AJUNS LA DROBETA TURNU SEVERIN

O delegație a companiei chineze HiSun PV Technology  Co.Ltd, subsidiară a Grupului Evergreen Industry Group, specializat în investiții în sectorul energetic, a ajuns miercuri seara la Drobeta Turnu Severin, aceştia participând la scurtă discuţie la Consiliul Judeţean cu preşedintele şi vicepreşedinţii CJ Mehedinţi, prefectul, adminsitartorul special al RAAN, dar şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa.

chinezi

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Maricel Popa, cel care însoţeşte delegaţia a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că firma este interesată atât de materia primă, lignitul din zonă, cât şi producerea de energia electrică, intenţia fiind aceea de construire de noi centrale în parteneriat public privat, la RAAN.

„Am început de doi ani de zile aceste investigaţii şi s-a prezentat de mai multe ori proiectul în China. Suntem într-o vizită de documentare, prima vizită la RAAN, dar este una dintre cele mai importante firme atât pe termoficare cât şi pe regenerabile. Firma respectivă mai are investiţii în România, este familiarizată cu legile Uniunii Europene şi împreună cu autorităţile locale sperăm să ajungem şi la finalizarea acestor investiţii.”, a declarat Popa.

„Din punct de vedere tehnic, discuţia se va purta la sediul RAAN şi pe platforma de la RAAN, întrucât aici sunt oameni cu mare experienţă. Se vor deplasa la nivelul Regiei şi după vizita făcută, delegaţia trage concluziile şi sunt convins că investiţiile în judeţul Mehedinţi vor începe cât de curând, care sunt foarte, foarte necesare.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Firma HiSun PV Technology  Co.Ltd, subsidiară a Grupului Evergreen Industry Group are investiţii în România în energie solară în valoare de 300 milioane de euro. În fapt aceştia ar fi interesaţi de construirea unei centrale noi de 300MW, intenţia fiind de a prelua şi cariera Husnicioara de la Complexul Energetic Oltenia.  Niciun membru al delegaţiei din China nu a făcut declaraţii miercuri seara. Chinezii vor vizita joi, platforma Romag Termo şi Mina Husnicioara.

Delegaţia chineză a venit în Mehedinţi cu sprijinul Biroului de Promovare Comercială şi Economică de la Beijing al Departamentului de Comerţ Exterior din cadrul Ministerului Economiei, condus de secretarul de stat Virgil Popescu.

Oana Mitu\Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top