miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CHINEZII VIN LA RAAN

O delegație chineză este așteptată miercuri și joi la RAAN, în cadrul discuțiilor urmând să se stabilească premisele unei investiții pe platforma Romag Termo, în prezența secretarului de stat în cadrul Ministerului Economiei, Virgil Popescu.

raan

“Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Virgil Popescu se va deplasa în perioada 22-23 ianuarie 2014, la Drobeta Turnu Severin unde se va întâlni cu autoritățile locale și conducerea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, însoțind o delegație a companiei chineze HiSun PV Technology  Co.Ltd, subsidiară a Grupului Evergreen Industry Group, specializat în investiții în sectorul energetic.”, se arată într/un comunicat remis marți de Ministerul Economiei.

La Drobeta Turnu Severin, reprezentanților companiei le vor fi prezentate datele tehnice și condițiile de realizare și construire a unei societăți de tip IPP și vor vizita totodată locația noului proiect de la Halânga. Aceștia sunt interesați de construirea unei noi termocentrale pe platforma RAAN de la Halânga. Investiţia s-ar ridica la circa 400 milioane de euro.

Potrivit Ministerului Economiei, Compania HiSun PV Technology  Co.Ltd este specializată în proiecte energetice de tip IPP (Individual Power Producer), în cursul anului 2013 achiziționând  în România șase proiecte pentru centrale solare pe care le-a construit deja și ar urma să fie date în funcțiune în cursul anului 2014. Aceeași companie și-a manifestat interesul de a investi în proiectul Termocentralei de la Halânga, beneficiind de avantajul de a obține certificate verzi  de la centralele solare.

Demararea unei investiții noi pe platforma Romag Termo dă posibilitatea aprobării prelungirii autorizației de mediu, expirată la momentul actual.

Oana Mitu

loading...


Un Comentariu

  1. Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top