miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CHINEZII VOR CONSTRUI ÎN MEHEDINŢI O TERMOCENTRALĂ NOUĂ. AU SEMNAT CU RAAN O SCRISOARE DE INTENŢIE

chineziCompania chineză care şi-a exprimat intenţia de a construi în Mehedinţi o termocentrală pare hotărâtă să investească pe platforma Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Popescu, a declarat sâmbătă la Drobeta Turnu Severin că această companie a  semnat o scrisoare de intenţie şi va începe demersurile pentru obţinerea finanţării acestui obiectiv.

„Vineri s-a semnat scrisoarea de intenţie între Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi compania chinezească care a venit aici. Asta înseamnă că în momentul de faţă, compania chineză şi-a exprimat interesul vizavi de proiectul termocentralei de la Halânga şi va începe toate demersurile oficiale, prin Banca de Import-Export a Chinei, privind finanţarea şi realizarea acestui proiect”, a declarat Virgil Popescu.

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, specializată în investiţii în sectorul energetic, este interesată să construiască o termocentrală în Halânga, judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

În perioada 22-23 ianuarie a fost prezentă la Drobeta Turnu Severin o delegaţie a companiei chineze HiSun PV Technology  Co.Ltd, subsidiară a Grupului Evergreen Industry Group.

Aceştia sunt interesaţi de construirea unei noi termocentrale pe platforma RAAN de la Halânga, beneficiind de avantajul de a obţine certificate verzi  de la centralele solare. Investiţia s-ar ridica la circa 400 milioane de euro.

Potrivit Ministerului Economiei, Compania HiSun PV Technology  Co.Ltd este specializată în proiecte energetice de tip IPP (Individual Power Producer), în cursul anului 2013 achiziţionând  în România şase proiecte pentru centrale solare pe care le-a construit deja şi ar urma să fie date în funcţiune în cursul anului 2014.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top