vineri , 3 aprilie 2020
NEWS ALERT

CJ ARE FINANȚARE PENTRU REABILITAREA SI MODERNIZAREA A PESTE O SUTA DE KILOMETRI DE DRUM JUDEȚEAN. AFLĂ AICI CARE SUNT ARTERELE!

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a semnat luni, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare a proiectului care vizează reabilitarea și modernizarea  a 112 kilometri de drumuri județene. Proiectul are o valoare de peste 200 de milioane de lei proveniți din Regio 2014-2020.

mdrap

Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţul Mehedinţi:
DJ 562A – Gruia (int. DN 56C)- Rogova (int. DN 56A);
– DJ 563 – int. DN 56A – Oprişor (int. DJ 561 A);
– DJ 561A – Oprişor (int.DJ 563) – Balacita (int.DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi);
– DJ 606A – int. DJ 561A – Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A);
– DJ 561A – int. DJ 606A – Timna – int DN6;
– DJ 607 – int. DN 67A (Strehaia) – Grozeşti – Pasarani – lim. jud.Gorj).
Cele 112,525 km de drumuri judeţene care vor fi modernizate vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), de acest proiect beneficiind aproximativ 22.000 de persoane.

„Investiţiile în modernizarea şi reabilitarea acestei infrastructuri de transport vor determina creşterea gradului de mobilitate a persoanelor şi bunurilor, vor asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative din marile municipii pentru populaţia aflată în zonele rurale şi în oraşele de dimensiuni mici de pe traseul drumurilor judeţene din Mehedinţi, ceea ce va determina o creştere a adaptabilităţii populaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă de la nivel regional/local. Traseul „drumului strategic” traversează teritoriul administrativ al 13 UAT-uri din judeţulMehedinţi: UAT Comuna Gruia, UAT Comuna Pătulele, UAT Comuna Jiana, UAT Comuna Vînjuleţ, UAT Comuna Rogova, UAT Comuna Punghina, UAT Comuna Oprişor, UAT Comuna Bălăciţa, UAT Comuna Bîcleş, UAT Comuna Dumbrava, UAT Comuna Tîmna, UAT Oraş Strehaia, UAT Comuna Grozeşti – partenere în proiect, are o lungime de în lungime de 112,525 km, asigură conectarea la reţeaua TEN-T și este compus din drumurile judeţene: DJ562A Gruia – Rogova, DJ563 Punghina – Cearangu – Drincea – Oprisor, DJ561A Oprisor – Balacita, DJ561A şi DJ 606A Gvardenita – Bacles – Silistiuta – Vladica – Adunatii Teiului – Plopi prin DJ 606A – Boceni – Tamna, DJ607 Strehaia – Carceni – Grozesti – limita judet Gorj.”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu. 

„Contractul semnat astăzi este deosebit de important întrucât vine şi în sprijinul elevilor din judeţul Mehedinţi şi din judeţele învecinate, cărora trebuie să le fie asigurat transportul de la domiciliu la sediul unităţilor de învăţământ; prin acest aspect se atinge una dintre ţintele prevăzute în Strategia Europa 2020 – reducerea ratei abandonului şcolar timpuriu sub 10%. De asemenea, modernizarea şi reabilitarea acestei infrastructuri de transport va determina creşterea gradului de mobilitate a persoanelor şi a bunurilor, va asigura accesul mai facil şi mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale şi educative, va contribui la reducerea timpului de deplasare şi va asigura o mai mare securitate în transport”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh.
Proiectul are o durată de implementare de 63 de luni şi o valoare totală de 213.792.063,66 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 207.356.161,42 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Contractul s-a semnat în prezența secretarului de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul mdrap.ro, contractul pentru județul Mehedinți este cel de-al patrulea contract de finanţare din fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională a fost semnat astăzi de către doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top