marți , 19 ianuarie 2021
NEWS ALERT

CJ MEHEDINȚI, DEZBATERE DESPRE MANAGEMENTUL DESEURILOR, ÎN CADRUL PROIECTULUI WINPOL

Consiliul Județean Mehedinți, în calitate de partener, împreună cu instituții din alte cinci state, în proiectul WINPOL care promovează tehnologii inteligente și politici conexe în domeniul gestionării deședurilor, a organizat joi, 22 noiembrie 2018, la sediul CJ Mehedinți, prima întâlnire a Grupului de Lucru Partenerial WINPOL. La eveniment au participat membrii echipei de implementare, din cadrul CJ Mehedinți, reprezentanți ai Primăriei Drobeta Turnu Severin, de asemenea, partener în proiect, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare, ai operatorilor economici din domeniul gestionării deșeurilor din județul Mehedinți, precum și reprezentanți ai ONG-urilor și ai altor agenți economici.

DC784FFE-89D4-4B94-8AF8-7BEE1196D4D7În cadrul întâlnirii, s-au prezentat proiectele implementate de autoritățile publice locale din județul Mehedinți, în domeniul deșeurilor, s-a prezentat proiectul WINPOL, activități de bune practici din  statele partenere în proiect și au avut loc dezbateri între participanți cu privire la mijloacele prin care politicile moderne în domeniul deșeurilor ar putea fi implementate în Mehedinți.

winpol 2Consiliul Județean Mehedinți și UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin sunt parteneri al unui proiect Interreg Europa, proiectul WINPOL, care vizează îmbunătățirea politicilor regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea unui echipament inteligent și a unei planificări inovatoare derivate din acesta.

winpol 3Pe parcursul a 54 de luni, 9 parteneri din Belgia, Grecia, Malta, Slovenia, Spania și România vor lucra împreună pentru a identifica bune practici și pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește utilizarea tehnologiei și a inovării în domeniul deșeurilor.

winpol 4Obiectivul general WINPOL este de a îmbunătăți politicile de gestionare a deșeurilor din orașele și regiunile partenere pentru a promova echipamentele inteligente și politicile conexe care să conducă la minimizarea deșeurilor, la sisteme mai eficiente de colectare și de impozitare și la campanii de conștientizare mai eficiente.

winpolPrin colectarea de bune practici și politici se iau în calcul  următoarele rezultate:

– Noi tehnologii și utilizare eficientă a informațiilor în domeniul deșeurilor;

– Modele inovatoare pentru colectarea, prevenirea și reciclarea deșeurilor;

– Modele diferite pentru taxele de generare a deșeurilor.

Instrumentul de politici care se doreşte a fi îmbunătăţit prin proiect, de către UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, este Programul Operațional  pentru Infrastructură Mare (POIM), ce vizează promovarea unei creșteri economice durabile, precum și utilizarea eficientă și sigură a resurselor.

Prin proiectul WINPOL, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi implicit, Grupul partenerial local constituit la nivelul judeţului Mehedinţi, au oportunitatea, pe de o parte, să înveţe de la partenerii europeni, prin schimbul de bune practici şi transferul de cunoştinte, cât şi să influenţeze instrumentele de politici în domeniu, cu posibilitatea transferării în plan local/judeţean/regional a cunoştinţelor dobândite.

Valoarea proiectului este de 1.363.038,00 euro, iar perioada de implementare este 1 iunie 2018 – 30 noiembrie 2022

Website: https://www.interregeurope.eu/winpol/

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top