duminică , 7 iunie 2020
NEWS ALERT

CJ MEHEDINȚI, PARTENER ÎNTR-UN PROIECT DE PROMOVARE A TEHNOLOGIILOR INTELIGENTE ȘI A POLITICILOR CONEXE ÎN DOMENIUL GESTIONĂRII DEȘEURILOR: WINPOL

Consiliul Județean Mehedinți este partener, împreună cu instituții din alte cinci state, într-un proiect care promovează tehnologii inteligente și politici conexe în domeniul gestionării deședurilor, o delegație din cadrul CJ Mehedinți participând la Gijón, în Spania, la evenimentul de lansare al proiectului WINPOL.

În ultimii ani, tehnologia și inovarea au ajuns în domeniul deșeurilor. Acestea oferă o oportunitate excelentă de a îmbunătăți politicile care vizează minimizarea generării de deșeuri și obținerea eficienței resurselor. Cu toate acestea, gradul de introducere a echipamentelor și practicilor inovatoare variază semnificativ de la un teritoriu la altul. Acesta este motivul pentru care WINPOL, un nou proiect Interreg Europe, tocmai a fost lansat. Proiectul reunește orașe și regiuni europene angajate să integreze utilizarea echipamentelor inteligente și a politicilor conexe de gestionare a deșeurilor pe teritoriile lor și dincolo de acestea.

Gijon

Întâlnirea de lansare a proiectului WINPOL – Sisteme și politici inteligente de gestionare a deșeurilor – a avut loc la Gijón, în Spania, în perioada 5-6 septembrie 2018, fiind găzduită de EMULSA, compania municipală de servicii urbane din Gijón și partenerul principal al WINPOL. Din acest proiect fac parte: Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Drobeta Turnu Severin (România), SNAGA – compania pentru gestionarea deșeurilor și alte servicii comunale din Maribor (Slovenia), Municipiul Heraklion și Regiunea Creta (Grecia), ERA – Autoritatea pentru resursele de mediu din Malta, orașul Anvers (Belgia), precum și ACR + – Asociația orașelor și regiunilor pentru gestionarea durabilă a resurselor, ca partener consultativ.

winpolAcești 9 parteneri își vor uni forțele pe parcursul a 54 de luni pentru a îmbunătăți politicile regionale și locale de gestionare a deșeurilor prin promovarea unui echipament inteligent și a unei planificări inovatoare derivate din acesta. Ei vor face acest lucru în două faze diferite. În timpul fazei de învățare interregională vor identifica bune practici, vor face schimb de experiențe și vor elabora planuri de acțiune privind transferul de bune practici și experiențe pe teritoriul lor. Toate bunele practici identificate vor fi compilate într-un manual, disponibil tuturor. Mai multe vizite de studiu sunt prevăzute în această primă etapă pentru a înțelege situația de pe teritoriile partenere și pentru a descoperi bunele practici din alte orașe, și anume Bergen (Norvegia) și Ghent (Belgia). A doua etapă, „Monitorizarea punerii în aplicare a planului de acțiune”, se va concentra pe punerea în aplicare a planurilor de acțiune elaborate în scopul îmbunătățirii instrumentelor de politică ale partenerilor.

Vizitele de studiu au început deja în timpul întâlnirii inițiale la Gijón, în timp ce partenerii de proiect au descoperit programul și echipamentele utilizate de EMULSA pentru a sprijini gestionarea deșeurilor în oraș. Printre altele, partenerii au văzut modul în care se planifică itinerariile pentru vehiculele de colectare și modul în care sistemul de deschidere și colectare a containerelor pentru deșeuri organice este operat prin intermediul unui card individual pentru cetățeni. O altă vizită de studiu a fost organizată de COGERSA, compania pentru gestionarea deșeurilor solide din provincia Asturias. După o vizită a centrului educațional intens interactiv și vizual, partenerii s-au familiarizat cu instalațiile depozitului central de depozitare pentru Asturias, învățând despre evoluția sa și despre proiectele prevăzute, concentrându-se în special asupra instalației de digestie anaerobă.

În lunile următoare partenerii vor organiza Zile de Informare pe teritoriul lor pentru a informa publicul local cu privire la începerea proiectului. Aceste evenimente vor avea loc în județele Mehedinți (România), Maribor (Slovenia), Regiunea Creta (Grecia), Malta, Anvers (Belgia) și Gijón (Spania). Următoarea întâlnire a partenerilor de proiect este prevăzută în februarie 2019 la Bruxelles (Belgia). Până atunci, proiectul poate fi urmărit pe site-ul său web și pe Twitter.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top