luni , 18 ianuarie 2021
NEWS ALERT

CL ORŞOVA, EXECUTAT SILIT PENTRU NEAPLICAREA UNEI HOTĂRÂRI JUDECĂTOREŞTI

Consiliul Local Orşova a fost executat silit de Finanţele Publice, după ce a refuzat să pună în aplicare o hotătâre a Curţii de Apel Craiova care care viza încetarea mandatului unui consilier local înainte de termen, exclus din Partidul Democrat Liberal.

primaria orsovaConsiliul Local Orşova a primit o somaţie de executare silită din partea Serviciului Fiscal Orşova pentru o amendă în valoare de peste 17 000 lei.

Viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu a declarat vineri că suma reprezintă contravaloarea a 20% din salariul mediu pentru fiecare zi de întârziere de la decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova din data de 15 februarie 2014, când instanţa a decis că forul local trebuie să ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local a lui Ion Ghergulescu, exclus din partidul pe lista căruia a fost ales.

Aceeaşi sursă a mai precizat că suma este plătită prin executare silită, din bugetul Consiliului Local, dar ea ar putea fi imputată de Curtea de Conturi consilierilor locali, întrucât aceştia au refuzat să ia act de notificarea Organizaţiei PDL Orşova că a retras sprijinul politic consilierului respectiv şi să permită, astfel, vacantarea postului şi înlocuirea lui Ghergulescu cu un alt consilier PDL.

Preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican a declarat vineri, că în data de 15 ianuarie 2013 a fost depus la Primăria Orşova, proiectul care viza eliminarea lui Ion Ghergulescu din Consiliul Local, pe motiv de retragere a sprijinului politic, dar proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi.

„Am depus plângere la Tribunalul Mehedinţi, la Secţia de Contencios Administrativ, am primit sentinţă favorabilă, Consiliul Local Orşova a contestat decizia la Curtea de Apel, iar în data de 17 ianuarie 2014, Curtea de Apel a dat decizie favorabilă definitivă.”, a explicat Cican.

Totodată, Adrian Cican a mai arătat că PDL Orşova are o altă decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova care vizează vacantarea postului unui alt consilier exclus din partid tot în ianuarie 2013, fiind vorba despre consilierul Petre Pătăşanu.

Astfel, se aşteaptă ca în perioada următoare, Serviciul Fiscal Orşova să trimită o altă somaţie de executare silită a Consiliului Local, cu o sumă asemănătoare.

În replică, viceprimarul municipiului Orşova a declarat că proiectele de vacantare a celor două posturi de consilier vor fi puse pe ordinea de zi a Consiliului Local din luna iunie.

„Eu chiar azi (n.r. vineri) am făcut către toţi consilierii locali notificare cu privire la întrunirea Consiliului Local până la sfârşitul lunii iunie în şedinţă şi proiectele de încetare înainte de termen a mandatelor celor doi consilieri vor fi puse pe ordinea de zi.”, a mai spus Negulescu.

Amânarea adoptării proiectelor ar putea atrage alte amenzi pentru Consiliul Local.

Consilierii locali Ion Ghergulescu şi Petre Pătăşanu au fost excluşi din PDL, în ianuarie 2013, întrucât Organizaţia a constatat că aceştia sprijineau în forul local, Partidul Social Democrat.

După vacantarea celor două posturi, reprezentanţii Organizaţiilor PNL şi PDL Orşova susţin că vor forma majoritatea în Consiliul Local Orşova.

Astfel, din cei 17 consilieri, şapte vor fi de la PDL, patru de la PNL, patru de la PSD, unul de la PC, unul – PPDD.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top