miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CLĂDIREA BLOCULUI MATERNO-INFANTIL ÎNGHITE ÎNCĂ 1,6 MILIOANE DE LEI

Când ne gândeam că odată cu dotarea cu aparatură a Blocului Materno Infantil, unitatea va fi dată în folosinţă fără probleme, aflăm că inaugurarea din august 2013 nu a fost de fapt „inaugurare”, pentru că imobilul nu a fost finalizat. Şi cum panglica respectivă a putrezit, va fi nevoie cu siguranţă să fie tăiată alta, cel mai probabil cu acelaşi fast ca în 1 august 2013.

maternitate-1024x768

Când preşedintele CJ Mehedinţi spera ca în sedința de CJ de miercuri, şi proiectul care viza alocarea a 1,6 milioane lei către Blocul Materno Infantil, să fie aprobat pe repede înainte, consilierul judeţean PNL, Stela Firu, i-a pus piedică. A fost, de altfel singura care l-a pus la punct pe Adrian Duicu în plen, în momentul în care acesta a condimentat cu glume discuţiile cu privire la maternitatea inaugurată care nu este terminată. „Domnule preşedinte, mai tăiem încă o dată panglica? Asta înseamnă că Blocul Materno Infantil nu a fost finalizat aşa cum a trebuit şi să zicem că aşa cum se întâmplă în România, mai este ceva de făcut pe banii publici! ? Se pare că de data aceasta înseamnă 16 miliarde şi mi-ar plăcea să fie şi ultima sumă.”, a replicat Stela Firu în şedinţa consilierilor judeţeni când a aflat că maternitatea nu a fost finalizată aşa cum ştia tot poporul. Ca să fie gata, consilierii au aprobat încă 1 600 000 RON pentru clădirea respectivă. Pentru ce? „Au apărut o serie de deficienţe care fie au trebuit făcute din nou, fie suplimentate. Una dintre problemele importante. Cei de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul în care au venit la faţa locului, au considerat că sistemul de detectare la fum şi la incendiu nu este bine făcut.”, a spus preşedintele CJ Mehedinţi.

Dintr-un foc şi două voturi, aşadar, Blocul Materno Infantil a înghiţit 4,1 milioane de euro şi 1,6 milioane de lei. Pentru unii mult, pentru alţii puţin, în funcţie de standardele pe care le are fiecare. N-ar fi cu părere de rău, dacă măcar în luna martie, unitatea va fi dată în folosinţă. Speranţe prea mari nu mai sunt, din moment ce pe zi ce trece aflăm detalii demne să ne simţim păcăliţi pe banii noştri. Dar nu-i aşa?! Dacă se întâmplă din ce în ce mai des, ne-am obişnuit!

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top