miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII: PODEȚ DIN GVARDENIȚA AFECTAT DE PLOI

Urmare a Avertizării Hidrologice din 23.04.2014, emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor privind instituirea codului portocaliu pe râul Motru Superior şi afluentul său Coşuştea şi a Codului GALBEN pe râul Drincea, la sediul I.S.U. DROBETA al judeţului Mehedinţi, s-a dispus activarea Grupei Operative Judeţene, începând cu data de 24.04.2014, ora 10.00.

PLOIGrupa Operativă Judeţeană este formată din specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, unităţilor M.A.I. S.G.A. Mehedinţi şi C.E.Z. Distribuţie.

Potrivit unei informări transmise de Grupa Operativă, în localitatea Gvardeniţa, comuna Bălăciţa, a fost afectat un podeţ ce asigura accesul a 10 gospodării la DJ 561A. Podețul era confecționat din lemn și traversa un pârâu.

Sursa citată anterior arată că, gospodăriile respective nu sunt izolate, oamenii având acces pe o uliţa ocolitoare din imediata apropiere.

În județul Mehedinți, joi dimineața fusese raportată o cantitate de precipitații de 17 – 20 litri pe metrul pătrat.Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde, de miercuri seară până joi seară, vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, şi până joi, la ora 23.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top