marți , 9 martie 2021
NEWS ALERT

COD ROŞU DE INUNDAŢII PE RÂUL DRINCEA. AUTORITĂŢILE SUNT ÎN ALERTĂ

Conform avertizării hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, râul Drincea se află, în perioada 06.08.2014, ora 20.00 – 07.08.2014, ora 02.00, sub incidenţa Codului Roşu, care vizează  creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

apa

Potrivit aceleiaşi avertizări, râurile Huşniţa şi Desnăţui se află, în  perioada 06.08.2014, ora 19.15 – 07.08.2014, ora 10.00, sub incidenţa Codului Portocaliu, care vizează  creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Pentru a monitoriza permanent situaţia şi a lua măsuri de protecţie a populaţiei în cazul revărsării acestor râuri, la sediul ISU Mehedinţi a fost activată, începând din această seară, de la ora 20.00, grupa operativă judeţeană. În cadrul grupei operative judeţene se află reprezentanţi ai structurilor MAI, Instituţiei Prefectului, dar şi Secţiei de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, care pe toată perioada nopţii, vor monitoriza în permanenţă punctele critice care ar putea genera situaţii de urgenţă.

“Prefectul judeţului Mehedinţi împreună cu inspectorul şef al ISU Mehedinţi şi directorul SGA s-au deplasat în zonele cu pericol ridicat de inundaţii, pentru a evalua situaţia operativă la faţa locului. S-a dispus ca un echipaj de pompieri împreună cu patrule de voluntari să monitorizeze debitele râului Drincea”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

În acest moment, cotele de apărare sunt cu mult sub limita cotei de pericol.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top