joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

COMERCIANŢII DIN PIAŢA CRIHALA, RĂCORIŢI CU VAPORI DE APĂ

Pentru a mai estompa cumva din efectul temperaturilor ridicate din timpul verii, la Piaţa Crihala din Turnu Severin, administraţia a montat de câteva zile o „perdea de apă”, exact ca la terasele cu fiţe din buricul Severinului.

piata

Cei mai încântaţi de vaporii de apă căzuţi de la înălţime sunt, evident, comercianţii, care se declară foarte mulţumiţi, dar şi severinenii care vin aici să-şi facă cumpărăturile. Spun că aerul în piaţă este respirabil şi, în plus, vaporii de apă fac bine legumelor şi fructelor expuse pe tarabă la vânzare.

„Este un sistem foarte bun, aerul e mai umed, se simte răcoarea. E bine şi pentru marfă că vin vaporii de apă pe ea”, spune George Bădoiu din Cujmir, care vine la Piaţa Crihala cu lubeniţe şi pepeni.

comerciant

„E foarte bun sistemul, o idee bună având în vedere temperatura de afară”, a  spus Victor Voichiţa, un alt comerciant din Piaţa Crihala.

Deocamdată, acest sistem de răcire prin vapori de apă se întinde pe o lungime de 75 de metri, dar administraţia ia în calcul mărirea suprafeţei având în vedere feedback-ul bun.

„Noi încercăm cu costuri minime, să venim în întâmpinarea comercianţilor cu un aer mai curat, mai umed. Sunt oameni care au muncit în câmp şi vin aici să-şi vândă produsele. Este vorba de un chit de vaporizare, funcţionează doar cu apă, fără energie electrică, este nevoie doar de un racord la reţeaua de apă şi atâta tot”, a precizat Sorin Tronea, şef birou administrativ.

Investiţia nu a costat decât 500 de lei şi este posibil ca sistemul să fie adoptat şi la Piaţa Mircea şi Piaţa Crişan.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top