miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

CONCURSUL „JURNALISTUL POMPIER” ORGANIZAT DE ISU „DROBETA”

Prima ediţie a concursului dedicat reprezentanţilor presei locale, denumit „Jurnalistul Pompier” s-a desfăşurat, astăzi, la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin.

pompieri

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice: „Căutări, cu masca pe figură”,  „Proba de acordare a primului-ajutor” şi „Cu apa la punct fix”, probe asemănătoare misiunilor pompierilor în situaţii de urgenţă.

În cadrul primei probe, jurnaliştii echipaţi cu costum de protecţie şi cu o mască de gaze, prin care nu se vedea nimic, trebuiau să găsească, pe pipăite, trei obiecte aflate într-un cort, pe parcursul a 30 de secunde. Condiţiile de desfăşurare a probei au fost asemănătoare cu cele în care un pompier pătrunde într-o locuinţă incendiată şi inundată cu fum, având misiunea de a identifica şi evacua o persoană inconştientă sau un element combustibil, cum ar fi o butelie.

Proba de acordare a primului – ajutor a constat în aplicarea, pe un manechin, a manevrelor de resuscitare, aceasta fiind câştigată de concurentul care a urmat paşii care trebuie efectuaţi în asemenea situaţii şi a aplicat corect masajul cardiac.

Cu apa la punct fix, a treia probă din concurs, a constat în atingerea ţintei cu jetul de apă şi umplerea rezervorului ţintei în timpul cel mai scurt. „Pe parcursul desfăşurării competiţiei, toţi jurnaliştii au dat dovadă de interes, implicare şi s-au străduit să obţină cel mai mare punctaj”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top