marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONDUCEREA ASOCIAȚIEI COMUNELOR, DIZOLVATĂ LA INTERVENȚIA CJ

Comitetul Director al Asociației Comunelor din Mehedinți va fi dizolvat. Anunțul a fost făcut luni, de președintele Consiliului Județean Mehedinți, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și mai mulți primari, semnatari ai unui document de protest lansat de Asociația Comunelor din România (ACoR) împotriva guvernului și a premierului Victor Ponta.

_DSC0576Președintele Consiliului Județean Mehedinți a spus în cadrul conferinței de presă susținută luni, la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin că a aflat de la RTS că mai mulți primari din Mehedinți au semnat un document de protest împotriva Guvernului, arătându-și nemulțumirile față de nivelul scăzut al investițiilor din administrațiile locale, față de salariile lor, dar și față de amendarea locuitorilor care nu își asigură locuințele.

“Fiind președintele Consiliului Județean am avut obligația să contactez primarii semnatari ai acestui document, pentru a mă informa pentru că pot să spun că nu am fost informat cu privire la aceste semnături și pentru a vedea până la urmă despre ce este vorba. Faptul că sunt cu ei aici este datorită unor întâlniri pe care le-am avut zilele trecute. Trebuie să înțelegeți că în calitate de președinte al Consiliului Județean veghez și urmăresc bunul mers atât al administrațiilor cât și al activităților primariilor din județ.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, care este și președintele Organizației Județene a PSD, anunțând totodată că în urma discuțiilor purtate cu primarii, aceștia au decis ca actualul comitet director al Asociației Comunelor Mehedinți să își va da demisia, urmând să se aleagă o conducere nouă.

Motivul pentru care va fi dizolvat comitetul director, invocat de Adrian Duicu, a fost acela că la momentul actual în Asociația Comunelor din România sunt înscrise doar 14 comune din Mehedinți și doar cinci dintre ele plătesc cotizație. Președintele Consiliului Județean a mai spus că se va lua legătura cu toți primarii pentru ca în asociație să se înscrie toate cele 61 de comune din județ, astfel încât să existe reprezentativitate legitimă. 

17 primari din Mehedinți au semnat documentul protest împotriva lui Victor Ponta.

Primarii din Mehedinți, care fac parte la momentul actual din Asociația Comunelor din România și al căror lider este primarul comunei Ilovița, Ștefan Pătășanu au semnat la sfârșitul săptămânii trecute un documentul intitulat “Protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţilor locale”, lansat de Asociația Comunelor din România, în care critică dur mai multe Ordonanţe de Urgenţă ale guvernului Ponta, primarii susținând astfel că “la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, Domnul Victor-Viorel PONTA, şi, deziluzia este generală!”.

Cu privire la demersul primarilor din Mehedinți de a semna protestul AcoR, președintele Consiliului Județean Mehedinți a declarat că problemele se pot rezolva prin ”consens, nu prin proteste”.

Adrian Duicu: La Mehedinți nu există proteste

“Faptul că nu sunt foarte mulți bani, faptul că salariile primarilor nu sunt foarte mari sunt realități pe care le cunoaștem cu toții. 16 milioane, 18 milioane sariul unui primar nu este un salariu foarte mare cu care să spui, domnule, sunt mulțumit.Toate nemulțumirile care sunt la nivel de administrație locală  și nu locală ci județeană și națională, sunt firești, dar trebuie discutate, dezbătute și găsit un consens pentru a le rezolva, nu prin proteste, cel puțin la Mehedinți, cel puțin la Mehedinți, aici nu există proteste pentru că am capacitatea și avem capacitatea cu toții de a discuta și nu discutăm numai punctual, când apar disfuncționalități sau tensiuni.”, a mai spus Adrian Duicu.

Cei 17 primari care au semnat documentul protest împotriva Guvernului și a premierului Victor Ponta sunt: Ștefan Pătășanu (Ilovița ), Ciuru Nicolae (Svinița ),  Doscocil Victor (Dubova), Vasile Ion (Vânători), Ion Marin (Braniștea)Constantin Popa (Cujmir), Vasile Ologu (Dîrvari), Stănaia Florea (Obîrșia de Câmp), Pantelimon Gelu (Salcia), Căpraru Dan (Vrata), Dumitru Baicu (Gîrla Mare), Ion Neamțu (Pristol), Dumitru Boceanu (Pădina), Ion Cioară (Tîmna), Vasile Buzatu (Stîngăceaua), Gheorghe Coman (Grozești), Ovreiu Alexandru (Voloiac).

Liderul primarilor din Mehedinți, convins că trebuie să-și dea demisia

În cadrul conferinței de presă de luni, actualul lider al primarilor din Mehedinți, Ștefan Pătășanu, primarul comunei Ilovița (PDL) și-a recunoscut eșecul în cadrul asociației și a confirmat că va fi aleasă o nouă conducere.

“Am convenit ca întreaga conducere, practic, Comitetul Direcor să își depună mandatul pentru că e foarte bine ca și în județul Mehedinți, așa cum mi-au spus primarii, în toate județele din țară unde această Asociație a primarilor care este legal constituită funcționează legal, se ocupă și se preocupă de activitățile din primării și la județul Mehedinți să fie o organizație puternică care să reprezite județul.”, a mai spus Pătășanu.

“Guvernul ar trebui să ne sprijine financiar, decocamdată văd că spun că tot nu sunt bani. Știu vă unii dintre noi nu au fost întrebați dacă avem nevoie sau nu de bani. Rectificarea bugetară a venit și nu prea a venit. Ne descurcăm foarte greu.”, a declarat Ștefan Pătășanu vineri, anterior discuției cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, discuție în urma căreia a decis să-și dea demisia din cadrul comitetului director al Asociației Comunelor.

Din actualul Comitet director al Asociației Comunelor din Mehedinți fac parte primarii din localitățile Șișești, Tâmna, Svinița, Broșteni, Isverna, Bîcleș și Braniște.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top