miercuri , 25 noiembrie 2020
NEWS ALERT

CONSILIERII CER PREFECTULUI INCETAREA MANDATULUI PRIMARULUI CONSTANTIN GHERGHE

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au votat un proiect de hotărâre privind luarea la cunoştinţă a stării de incompatibilitate a primarului municipiului Constantin Gherghe, constatată de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu şase ani, edilul susţinând că are hotărâri judecătoreşti care îi sunt favorabile.

gherghe-1024x768La propunerea consilierilor liberali, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a luat la cunoştinţă de actul emis de Agenţia Naţională de Integritate privind starea de incompatibilitate a primarului Constantin Gherghe. Documentul a fost transmis Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin în anul 2009, dar consilierii locali nu au luat act de acest fapt timp de şapte ani, întrucât edilul a fost susţinut de majoritatea consilierilor.

„Nu s-a luat niciodată act de decizia ANI, iar în şedinţa de consiliu de luni am vrut să reparăm o greşeală comisă în urmă cu mai mulţi ani , să punem pe ordinea de zi pentru a îndeplini o chestiune procedurală pentru că nu vrem ca şi noi consilierii să fim în ilegalitate. În momentul acesta evident, că decizia punerii în aplicare sau nepunerii în aplicare a unui asemenea raport aparţine prefectului, Agenţiei de Integritate, organisme competente să ia asemenea decizii.”, a declarat marţi, viceprimarul liberal al municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cârjan.

Actul de constatare a stării de incompatibilitate a fost transmis Primăriei Turnu Severin la data de 2.08.2009 şi semnala starea de incompatibilitate între funcţia de primar al municipiului Turnu Severin şi calitatea de avocat exercitată de către Constantin Gherghe în cadrul Baroului Mehedinţi.

Practic, în termen de 15 zile de la câştigarea alegerilor din 2008, Constantin Gherghe ar fi trebuit să depună la Baroul de Avocaţi Mehedinţi o cerere de suspendare, orice activitate remunerată fiind incompatibilă cu funcţia de primar, dar nu a făcut-o.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe susţine că în favoarea sa, are hotărâre judecătorească şi un document al ANI, emis după actual de contatare a incompatibilităţii, care i-a permis să participle la alegerile din 2012, pentru un nou mandate de primar.

„Ştiu un singur lucru, că sunt hotărâri judecătoreşti în instanţa de contencios administrativ, există dat chiar accceptul dat de Agenţia Naţională de Integritate înainte de a candida în 2012 privind faptul că nu există nicio interdicţie de a candida. Înaintaţi actele, să se ia act de ele, nu am nimic împotrivă, să facă verificări cine vrea, nu e nicio problemă”, a declarat luni Constantin Gherghe în cadrul unei şedinţe extraordinare a CL Turnu Severin.

Proiectul privind incompatibilitatea lui Gherghe, care a fost aprobat cu 14 voturi a fost înaintat secretarului Primăriei Drobeta Turnu Severin, Agenţiei Naţionale de Integritate şi prefectului judeţului Mehedinţi.

„Până în acest moment nu cunosc despre ce anume este vorba, nu cunosc ce conţin acele materiale, când le voi primi, voi da un răspuns oficial”, a declarat marţi, prefectul Nicolae Drăghiea.

Procedural, prefectul de Mehedinţi este cel care ar trebui să emită un ordin de încetare a mandatului primarului Constantin Gherghe, după care, ar urma să ceară Guvernului organizarea de alegeri anticipate pentru Primăria Drobeta Turnu Severin. Legea arată că în cazul în care un ales local ocupă simultan funcţii incompatibile îşi pierde dreptul de a fi ales în funcţia respectivă pe o perioadă de trei ani, ceea ce înseamnă că primarul Constantin Gherghe nu ar fi avut dreptul să participe la alegerile locale din anul 2012.

Constantin Gherghe se află la al doilea mandat de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, ambele obţinute din partea PDL. În toamna anului trecut, el s-a înscris în UNPR.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top