sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIERII PDL NU AU VOTAT BUGETUL PRIMĂRIEI DROBETA TURNU SEVERIN

Cei patru consilieri locali ai Partidului Democrat Liberal s-au abținut la vot, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local din luna ianuarie, la proiectul care viza aprobarea bugetului pentru 2014, considerând că este un “buget al neputinței”, cu aproximativ 65% mai mic decât cel din 2012.

CONSILIERI PDL

“A fost un buget al neputinței, un buget prost elaborat, cu cheltuieli inutile, spre exemplu au fost dați 1500 000 euro pentru îngrijirea spațiilor verzi pe când pentru ajutorul la încălzire aproximativ 500 000 euro. Din păcate această majoritate uită de promisiunile făcute de cetățeni și în loc să vină în sprijinul lor, să-i ajute, pentru că vedeți de ce iarnă avem parte, ei au alte priorități care din păcate, nu fac decât să înrăutățească viața oamenilor. M-am abținut de la vot, atât eu cât și colegii mei pentru că nu putem da girul unui buget făcut pe picioare care nu face altceva decât să înglodeze în datorii municipiul pentru că o să vedeți că de doi ani încoace, bugetul a ajuns la 65% față de 2012, când a fost apogeul, adică atunci când Partidul Democrat Liberal a fost la guvernare națională, cât și locală.”, a declarat Andrei Stănișoară.

Pe de altă parte, fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin a declarat că este nemulțumit de prioritățile pe care le-au avut edilii în realizarea distribuirea banilor pentru 2014.

“Considerăm că altele ar trebui să fie priorităţile pentru Severin şi pentru severineni. Având în vedere că bugetul este mai mic cu o mie de miliarde lei vechi faţă de bugetul din 2012, considerăm că banii ar trebui să fie cheltuiţi cu chibzuinţă şi nu vedem de ce se dau o sută şi de miliarde pentru salubritate, 114 miliarde pentru Protecţia Mediului, se fac în continuare sensuri giratorii, se pun panseluţe. Considerăm că ar trebui mers şi spre subvenţia la gigacalorie pentru care în actualul buget nu s-au prins decât 500 000 euro. Cu proiectul pe care l-am depus, considerăm că se mai găseau acolo încă 500 000 euro pentru a putea să acoperim măcar 40% din această subvenţie.”, a declarat Mircea Grosu.

În cadrul primei ședințe de Consiliu Local din 2014, consilierul local PDL, Dumitru Mărculescu i-a reamintit secretarului Primăriei Drobeta Turnu Severin despre faptul că Partidul Democrat Liberal este ”vitregit” de două posturi de consilier, pentru că acesta refuză să pună pe ordinea de zi proiectul prin care Doina Borugă și Nicolae Paponiu, cei care și-au dat demisia din CL când au obținut alte funcții, să fie înlocuiți cu următorii din lista aleșilor PDL.

Secretarul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Ioța Rogobete a refuzat să dea o justificare pentru ca acest proces este blocat în Consiliul Local. (O.M.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top