miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIERII PDL NU RENUNŢĂ LA PARCUL INDUSTRIAL. AFLĂ AICI CUM VOR SĂ-L PUNĂ ÎN APLICARE.

Consilierii Partidului Democrat Liberal din cadrul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin au depus în urmă cu o lună şi jumătate un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Industrial la periferia municipiului, dar pentru că acesta nu a fost pus pe ordinea de zi, democrat liberalii vor să îi implice direct pe locuitori în realizarea acestui obiectiv.  În perioada următoare se va trece la strângerea de semnături pe internet, dar şi din uşă în uşă, de la cei care susţin Parcul Industrial care să ofere cadru prielnic potenţialilor investitori.

Mircea Grosu

Înainte de ieşirea de la Guvernare, PDL a stabilit locaţia Parcului Industrial, pe amplasamentul de la ieşire din Drobeta Turnu Severin, mai exact, la Halânga, pe o suprafaţă de 20 de hectare de teren ce aparţine Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare. A fost înfiinţată şi o societate în acest sens – SC PARC INDUSTRIAL DROBETA SA, numai că lucrurile s-au oprit aici, imediat ce USL a venit la Guvernare.

Drumul până la înfiinţarea Parcului Industrial nu ar fi atât de lung şi anevoios dacă USL ar fi sensibilă la dorinţele consilierilor PDL. Şi cum Parcul Industrial nu este proiectul consilierilor PDL care s-au pus în barca USL imediat după Locale, acesta are cele mai mici şanse să fie promovat pe ordinea de zi a vreunei şedinţe de Consiliu Local.

„Noi îl mandatăm pe primarul Gherghe pentru a merge către Guvern şi a lua această hotărâre de cuvern păentru ca aceste 20 de hectare de teren care sunt astăzi în proprietatea Termo, a RAAN-ului să treacă în administrarea autorităţilor publice. Astfel putem  să facem Parcul Industrial. De ce la Halânga? Pentru că la Halânga avem abur, este energie electrică, acolo este o cale ferată uzinală, acolo este apă, sunt toate utilităţile. Cu toate astea la uşa parcului, să zicem aşa, este foarte uşor să le vinzi la un preţ mai mic. Altfel de ce ar alege investitotii Turnu Severin, de ce ar veni dacă nu le oferi ceva? Pe lângă asta dse pot acorda şi acelele facilităţi fiscale. Atunci când am înfiinţat aceatsă societate au fost peste 25 de cereri de la cei care ar fi vrut să intre în acest parc industrial.”, a explicat preşedintele PDL Drobeta Turnu Severin şi consilier local al municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu.

Democrat liberalul a mai explicat că proiectul Parcului Industrial a fost depus în urmă cu o lună şi jumătate, nu a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din iunie şi nu se află nici pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 30 iulie.

„Dacă mă întrebaţi pe mine de ce nu pun un astfel de proiect pe ordinea de zi, sunt două lucruri: cel mai important, pentru că nu înţeleg (n.r. consilierii USL, care deţin majoritatea în Consiliul Local) care ar fi importanţa unui astfel de demers, sau un lucru care este mai rău şi urât, faptul că este un proiect depus de PDL şi de asta nu vor să îl susţină pe ordinea de zi.”, a mai spus Mircea Grosu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri la sediul PDL Mehedinţi.

PDL CERE SEMNĂTURI PENTRU PARCUL INDUSTRIAL

Ultima încercare de a-i determina pe consilierii USL să ia în discuţie proiectul Parcului Industrial este strângerea de semnături din partea locuitorilor muncicipiului Drobeta Turnu Severin dar şi a celor din întreg judeţul, „din uşă în uşă” sau pe internet.

„Vom declanşa o campanie, inclusiv pe internet, de strângere de semnături pentru Parcul Industrial, dar mai mult decât atât, vom lansa această campanie, probabil în zilele şi săptămânile următoare, de a strânge aceste semnături de la oamenii, de la uşă, pentru a ne duce şi cu un număr mare de semnături, ca să putem să punem presiune pe autorităţile locale să înceapă un astfel de demers.”, a conchis Mircea Grosu.

Semnăturile vor fi duse apoi consilierilor USL care i-ar putea sensibiliza pentru promovarea proiectului sau nu.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top