miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI FUNCŢIONEAZĂ FĂRĂ CINCI CONSILIERI

Consiliul Judeţean Mehedinţi funcţionează cu cinci consilieri în minus, întrucât conducerea refuză să vacanteze posturile unor consilieri care şi-au dat demisia şi să permită ca locurile lor să fie ocupate de următorii pe lista formaţiunilor politice pe care aceştia le-au reprezentat.

consilieri-1În şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Mehedinţi, consilierii au luat act de demisiile a doi consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal, Cristian Nistorescu şi Eugen Spătaru. În aceste condiţii, numărul consilierilor lipsă din forul aleşilor judeţeni a crescut la cinci, printre demisionari fiind Andi Nodiţ, Jean Manofu şi Marius Bălu, acesta din urmă renunţând la funcţia de consilier înaintea alegerilor parlamentare pentru candidatura la Senat.

Locul lui Marius Bălu în Consiliul Judeţean Mehedinţi ar trebui să fie urmat de Cătălin Cotarcea din partea UNPR, PDL având la localele din 2012 liste comuneîn cadrul alianţei Mişcarea pentru Noul Mehedinţi.

„UNPR a făcut toate demersurile juridice în ocuparea postului de consilier a domnului Cătălin Cotarcea, membru UNPR.Se vedere treaba că în continuare în Consiliul Judeţean lucrurile se fac haotic, din punctul nostru de vedere.”, a delcarat consilierul judeţean UNPR, Alin Nicolicea, joi, nemulţumit că demersurile nu sunt luate în seamă de conducerea CJ Mehedinţi.

De partea celalaltă, şi Partidul Naţional Liberal a făcut demersurile pentru vacantarea celor două posturi de consiler judeţean şi vicepreşedinte al CJ, dar nici acestea nu sunt luate în seamă.

„Noi anul trecut am exclus doi membri şi anume domnul  Liviu Mazilu şi Adriana Bădănoiu, care au rămas în continuare consilier judeţean şi respectiv vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Nemulţumirea noastră este vis-a-vis de cele două locuri care revin Partidului Naţional Liberal şi care sunt  în continuare ocupate de persoane care nu mai sunt membri ai PNL. Dacă se va ţine cont de solicitare vom vedea dar noi trebuie să cerem şi să reamintim preşedintelui Consiliului Judeţean faptul că ne dorim cele două posturi în Consiliul Judeţean ăentr că este dreptul nostru prin vot al cetăţenilor.”, a declarat consilierul judeţean PNL, Stela Firu.

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, Florin Drăcea susţine că în termen de 30 de zile de la depunere, documentele ar trebui să ajungă pe masa comisiilor de specialitate din CJ şi apoi în plenul şedinţei, numai că pe ordinea de zi a şedinţei de joi, nu s-a aflat proiectul care ar viza vacantarea locurilor ocupate de foştii liberali Adriana Bădănoiu şi Liviu Mazilu.

„Este o decizie a partidului, o hotărâre a Delegaţiei Permanente de la nivel naţional. Am solicitat aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Duicu să pună pe ordinea de zi a şedinţei de comisii şi a şedinţei de plen a Consiliului Judeţean situaţia celor doi, cu privire la excluderea lor din PNL şi implicit pierderea calităţii de consilieri judeţeni. S-au depus la Registratura Consiliului Judeţean toate documentele care atestă faptul că şi-au pierdut calitatea de membri ai PNL pe data de 8.01.2014 şi în 30 de zile trebuie expuse comisiilor de specialitate.”, a declarat Florin Drăcea

Adriana Bădănoiu, Liviu Mazilu şi Romulus Vîlcu au fost excluşi din PNL în data de 27 mai 2013, prin votul Delegaţiei Permanente a PNL. La momentul actual Liviu Mazilu este preşedinte PNŢCD Mehedinţi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top